Kalvegryde med svampe og æbler - Opskrifter - Arla

Kalvegryde med svampe og æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Rustik og lækker sammenkogt ret med masser af dejlig smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 500 g kalvekød, fx kalvetyksteg i tern
  • 400 g rensede markchampignoner
  • ½ dl æblemost
  • ¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 1 spsk finthakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æbler i både, fx ingrid marie eller jonagored
  • 1 dl finthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler - groft moset

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalvekødet i ca. 2 min. og tag det op. Steg champignonerne i ca. 5 min. eller til de er tørre. Kom kødet tilbage i gryden sammen med æblemost, cremefraiche, timian, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt æbler og kog retten uden låg i yderligere ca. 5 min. Vend persille i retten lige inden servering og smag til.

Server kalvegryden samme med de kogte let mosede kartofler.

Tip

Kalvegryden kan jævnes lidt med saucejævner, hvis den ønskes tykkere.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Casablanca Valley, Chile

Til denne ret vil en oversøisk rødvin på pinot noir-druen være lækker, fx fra Casablanca Valley i Chile Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv