Kalvegryde med svampe og æbler
45 min
•
&format=webp)
Rustik og lækker kalvegryde med masser af smag. Denne opskrift på en sammenkogt består af mørt kalvekød, markchampignon og masser af æbler. Gryderetten er både nem og hurtig at lave - og kan bruges både til hverdag og til gæster. Her foreslår vi kogte let mosede kartofler som tilbehør - men en klassisk kartoffelmos vil også være godt tilbehør.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Kalvekød, fx kalvetyksteg i tern
|
|
400 g
Rensede markchampignoner
|
|
½ dl
Æblemost
|
|
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
1 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4
Æbler i både, fx ingrid marie eller jonagored
|
|
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler - groft moset
|
---|
Sådan gør du
Du kan supplere gryden med andre og flere grøntsager, fx løg, gulerødder og selleri - og du kan også supplere med kålpølser. Kalvegryden kan jævnes lidt med saucejævner, hvis du vil have sovsen tykkere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11281 kJ / 2696 kcal
Næringsindhold pr. 100g
410 kJ / 98 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 20,2 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 35,6 % | 8,6 g |
Fedt: | 44,2 % | 4,9 g |
