Kalvegryde med svampe og æbler

Kalvegryde med svampe og æbler

45 min
Rustik og lækker kalvegryde med masser af smag. Denne opskrift på en sammenkogt består af mørt kalvekød, markchampignon og masser af æbler. Gryderetten er både nem og hurtig at lave - og kan bruges både til hverdag og til gæster. Her foreslår vi kogte let mosede kartofler som tilbehør - men en klassisk kartoffelmos vil også være godt tilbehør.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  • Brun kalvekødet i ca. 2 min. og tag det op.
  • Steg champignonerne i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  • Kom kødet tilbage i gryden sammen med æblemost, creme fraiche, timian, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt æbler og kog retten uden låg i yderligere ca. 5 min.
  • Vend persille i retten lige inden servering og smag til.
  • Server kalvegryden sammen med de kogte let mosede kartofler.

Du kan supplere gryden med andre og flere grøntsager, fx løg, gulerødder og selleri - og du kan også supplere med kålpølser. Kalvegryden kan jævnes lidt med saucejævner, hvis du vil have sovsen tykkere.

Energiindhold for hele retten:

11278 kJ / 2696 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 20,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 35,6 % 8,6 g
Fedt: 44,2 % 4,9 g
Mere inspiration

Her er opskriften på hjemmelavet kartoffelmos.

Kartoffelmos
45 min
Kartoffelmos
(221)

Ingredienser

25 g Smør
500 g Kalvekød, fx kalvetyksteg i tern
400 g Rensede markchampignoner
½ dl Æblemost
¼ liter Creme fraiche 38%
1 spsk Finthakket frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Æbler i både, fx ingrid marie eller jonagored
1 dl Finthakket bredbladet persille
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler - groft moset