Kalvegryde med svampe og æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

Rustik og lækker sammenkogt ret med masser af dejlig smag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 500 g kalvekød, fx kalvetyksteg i tern
  • 400 g rensede markchampignoner
  • ½ dl æblemost
  • ¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Creme Fraiche  38%
  • 1 spsk finthakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æbler i både, fx ingrid marie eller jonagored
  • 1 dl finthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler - groft moset

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalvekødet i ca. 2 min. og tag det op. Steg champignonerne i ca. 5 min. eller til de er tørre. Kom kødet tilbage i gryden sammen med æblemost, cremefraiche, timian, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt æbler og kog retten uden låg i yderligere ca. 5 min. Vend persille i retten lige inden servering og smag til.

Server kalvegryden samme med de kogte let mosede kartofler.

Tip

Kalvegryden kan jævnes lidt med saucejævner, hvis den ønskes tykkere.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Casablanca Valley, Chile

Til denne ret vil en oversøisk rødvin på pinot noir-druen være lækker, fx fra Casablanca Valley i Chile Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv

Andre gode forslag