Kalvegryde med svampe og æbler

Kalvegryde med svampe og æbler

45 min
Rustik og lækker sammenkogt ret med masser af dejlig smag. Gryderetten er nem at lave, med få ingredienser og hurtig at lave.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalvekødet i ca. 2 min. og tag det op. Steg champignonerne i ca. 5 min. eller til de er tørre. Kom kødet tilbage i gryden sammen med æblemost, cremefraiche, timian, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt æbler og kog retten uden låg i yderligere ca. 5 min. Vend persille i retten lige inden servering og smag til.
  • Server kalvegryden samme med de kogte let mosede kartofler.
Tip
  • Kalvegryden kan jævnes lidt med saucejævner, hvis den ønskes tykkere.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11148 kJ / 2664 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 21 % 5 g
Kulhydrat: 33,4 % 8 g
Fedt: 45,6 % 5 g

Ingredienser

Smør
25 g
Kalvekød, fx kalvetyksteg i tern
500 g
Rensede markchampignoner
400 g
Æblemost
½ dl
¼ liter
Finthakket frisk timian
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Æbler i både, fx ingrid marie eller jonagored
4
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Tilbehør
Kogte kartofler - groft moset
1 kg