Kalvebov med bønner og kålpølser
Er der noget skønnere end en rigtig god simreret på en af årets kolde dage. Kalvebov med bønner og kålpølser er sådan en ret. Faktisk meget enkel at lave, det er tiden og de gode råvarer, som får smagen til at udvikle sig. Kalvebov med kålpølser kan med fordel tilberedes et par dage før I skal spise den, så udvikler smagen sig endnu mere. Kalvebov med bønner og kålpølser er dejlig rustik gæstemad, fx efter en travetur i skoven eller langs vandet.....så er der dømt hygge og ingen stress over maden.
Ingredienser
Bønner, dagen før
500 g
Tørrede bønner, fx butterbeans
|
|
---|---|
2 liter
Vand til iblødsætning
|
Kalvebov med bønner og kålpølser
2 kg
Kalvebov uden ben
|
|
---|---|
60 g
Smør
|
|
500 g
Løg i halve eller kvarte
|
|
1 dåse
Flåede tomater
|
|
3,3 dl
Pilsnerøl
|
|
1 spsk
Honning
|
|
4 tsk
Groft salt
|
|
2
Laurbærblade
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
10 stilke persille
|
8
Kålpølser (ca. 650 g)
|
---|
Pynt
Grofthakket persille
|
---|
Tilbehør
Landbrød eller 1½ kg kogte, skrællede kartofler
|
---|
Sådan gør du
Bønner, dagen før
Kalvebov med bønner og kålpølser
Ved serveringen
Du kan med fordel lade retten stå fra den ene til den anden dag i køleskabet. Så udvikler den skønne smag sig endnu mere.
I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Okseboven skal koge ca. 2 timer inden du tilsætter bønner - tjek at retten ikke koger tør, hvis du koger den ekstra time, og spæd evt. op med 1 dl vand eller 2 undervejs.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27874 kJ / 6662 kcal
Næringsindhold pr. 100g
415 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 36,5 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 20 % | 4,9 g |
Fedt: | 43,5 % | 4,9 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.