Her er mere af den hyggelige franske bistromad.
Du kan med fordel lade retten stå fra den ene til den anden dag i køleskabet. Så udvikler den skønne smag sig endnu mere.
I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Okseboven skal koge ca. 2 timer inden du tilsætter bønner - tjek at retten ikke koger tør, hvis du koger den ekstra time, og spæd evt. op med 1 dl vand eller 2 undervejs.
27790 kJ / 6642 kcal
414 kJ / 99 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 36,6 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 19,8 % | 4,8 g |
Fedt: | 43,6 % | 4,9 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
Tørrede bønner, fx butterbeans
|
500 g |
---|---|
Vand til iblødsætning
|
2 liter |
Kalvebov uden ben
|
2 kg |
---|---|
Smør
|
60 g |
Zittauerløg i halve eller kvarte
|
500 g |
Flåede tomater
|
1 dåse |
Pilsnerøl
|
3,3 dl |
Honning
|
1 spsk |
Groft salt
|
4 tsk |
Laurbærblade
|
2 |
Sorte peberkorn
|
10 |
10 stilke fra kruspersille
|
Kålpølser (ca. 650 g)
|
8 |
---|
Grofthakket frisk kruspersille
|
---|
Landbrød eller 1½ kg kogte, skrællede kartofler
|
400 g |
---|