Kalvebov med bønner og kålpølser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Dejlig krydret gryderet, der fint kan laves dagen før. Server med landbrød og sennep.

Ingredienser

Antal portioner

Bønner, dagen før

  • 500 g tørrede bønner, fx butter beans
  • 2 liter vand til iblødsætning
  • 2 kg kalvebove uden ben
  • 50 g smør eller andet fedtstof
  • 6 zittauerløg i halve
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 flaske pilsnerøl (33 cl)
  • 1 spsk sukker
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kogning af bønner

  • 2 liter vand
  • 2 spsk lagereddike
  • 50 g smør
  • 3 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 spsk groft salt
  • 5 kålpølser

Pynt

  • grofthakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 400 g landbrød
  • 125 g sennep

Sådan gør du

Sådan gør du

Bønner, dagen før

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i vand i mindst 8 timer. Kasser udblødningsvandet.

Puds grove sener og hinder af kødet og skær det i 16 store stykker. Lad smørret blive gyldent i en stor stegegryde. Brun 4-5 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tag kødet op efterhånden som det er brunt. Kom alt kødet tilbage i gryden sammen med løg, tomater, øl, sukker, salt og peber. Kog retten ved jævn varme og under låg ca. 1 time og 45 min. eller til kødet er mørt.

Kogning af bønner

Bring imens vand, eddike, smør, laurbærblade, peberkorn og salt i kog i en gryde. Tilsæt bønnerne og kog dem ved svag varme og under låg ca. 40 min. eller til de er møre. Tag 2 dl kogevand fra og hæld bønnerne til afdrypning i en sigte.

Skær kålpølserne i halve og kom dem ned til kalveboven sammen med de 2 dl kogevand og de kogte bønner. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.

Ved serveringen

Server kalvebov med bønner og kålpølser i dybe tallerkener. Pynt med persille og spis retten med kniv, gaffel og ske.

Tip

Retten kan med fordel laves færdig og stå fra dag til dag.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 32360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 118,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Côtes-du-Rhône, Frankrig

Til denne fyldige ret vil en rødvin fra Sydfrankrig eller fx Côtes-du-Rhône fungere rigtig godt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv