Løgsuppe med ostebrød

Bedømmelse

(33 vurderinger)

45 min

Franskinspireret klassiker med ostebrød, som gratineres i ovn ovenpå den portionsanrettede suppe.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt vand, salt, peber og grøntsagsbouillonterninger. Lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. eller til løgene er møre. Fordel suppen i 4 ovnfaste portionsskåle. Smør franskbrødsskiverne med smør og drys med ost. Læg, lige inden serveringen, en skive franskbrød i hver suppeskål og gratiner løgsuppen midt i ovnen. Server straks.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Du kan også gratinere ostebrødene ved siden af suppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 63 %

Kilde: