Løgsuppe med ostebrød

Løgsuppe med ostebrød

45 min
Løgsuppe med ostebrød....en ægte fransk klassiker, som smager skønt i al sin enkelhed. Løgsuppen er super nem at lave, og du kan sågar tilberede den dagen før, så den blot mangler at blive gratineret. Løgsuppe med ostebrød er dejlig at servere som en rustik forret på kolde dage. Og så er løgsuppen også rigtig skøn som natmad, måske sammen med et glas iskoldt øl. Nemt for dig og mon ikke gæsterne vil elske den.

Sådan gør du

Løgsuppe med ostebrød
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde.
  • Steg løgene ved jævn varme i ca. 8 min. - rør af og til. Skru op til kraftig varme og steg løgene i yderligere ca. 2 min. til de er let gyldne. Drys løgene med mel og rør godt rundt i ca. ½ min.
  • Tilsæt vand, koncentreret fond, salt og peber og bring suppen i kog. Lad den koge ved jævn varme og under låg i ca. 3 min.
  • Fordel løg og suppe i 4 dybe tallerkener eller ovnfaste portionsskåle.
  • Del brødskiverne i 4 halve og læg, lige inden serveringen, en halv skive landbrød i hver suppeskål.
  • Drys med ost - på brødet og også gerne lidt ud i suppen.
  • Gratiner løgsuppen midt i ovnen og server straks.
Gratinering
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Er du til flere af de lækre franske klassikere, er der en opskrift her.

Quiche lorraine
60+ min
Quiche lorraine
(22)
Velbekomme!
Tips

Du kan også gratinere ostebrødene ved siden af suppen. Løgsuppen kan tilberedes dagen før, så den blot mangler at blive gratineret.

Tilberedningstip

Du ser også opskrifter på løgsuppe, hvor løgene ikke er brunede. Vi har valgt at brune løgene, så de bliver let gyldne. Det giver en suppe med intens og umamifyldt smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6123 kJ / 1463 kcal

Næringsindhold pr. 100g

345 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 16,9 % 3,4 g
Kulhydrat: 28,2 % 5,7 g
Fedt: 54,9 % 5,1 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Løgsuppe med ostebrød
Smør
40 g
Zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 400 g)
5
Hvedemel
1 spsk
Vand
1 liter
Koncentreret grøntsagsfond eller kyllingefond
3 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Landbrød (ca. 100 g)
2 skiver
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g