Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd
60+ min

Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd

En rigtig lækker skaldyrssuppe lavet på din egen hjemmelavede skaldyrsfond....det bliver ikke meget bedre. Let og smukt anrettet med lidt grønt og små spyd med ristede jomfruhummerhaler.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd

En rigtig lækker skaldyrssuppe lavet på din egen hjemmelavede skaldyrsfond....det bliver ikke meget bedre. Let og smukt anrettet med lidt grønt og små spyd med ristede jomfruhummerhaler.

Antal portioner

Skaldyrsfond

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 100 g skaller fra skaldyr, fx grønlandske rejer, jomfruhummere eller tigerrejer
  • 2 zittauerløg i grove stykker (ca. 150 g)
  • 1 gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
  • 2 stilke bladselleri i grove stykker (ca. 100 g)
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 1 lille pillet fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 laurbærblad
  • 10 sorte peberkorn
  • 10 korianderfrø
  • 1½ liter vand

Suppefyld

  • 200 g cocktailtomater
  • ½ liter renset feldsalat
  • 2 dl fine spirer, fx løgspirer
  • ½ dl blade af rød skovsyre

Jomfruhummerspyd

  • 12 pillede rå jomfruhummerhaler
  • 6 bambusspyd - ca. 10 cm lange
  • 25 g smør
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Skaldyrssuppe

Tilbehør

  • 6 tynde skiver ristet franskbrød

Fremgangsmåde:

Skaldyrsfond

Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Rist tomatpuré, skaldyrsskaller, løg og gulerod ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt bladselleri, persillestilke og resten af ingredienserne. Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde. Kog ind ved jævn varme til der er ca. ½ liter koncentreret skaldyrsfond.

Suppefyld

Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern. Fordel feldsalat, tomattern, spirer og skovsyre i 6 små suppeskåle (a ca. 3 dl) - gerne glas, der tåler varme.

Jomfruhummerspyd

Sæt de pillede jomfruhummerhaler på bambusspyd - 2 på hvert spyd. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun halerne ca. 3 min. ved kraftig varme - vend af og til. Drys med citronskal, salt og peber. Sæt et spyd i hver suppeskål.

Bring imens den indkogte fond, fløde og salt i kog i en tykbundet gryde. Smag til. Server den varme suppe, evt. i en kande, så man selv kan hælde over ved bordet. Server ristet brød til.

Tips

Du kan nøjes med at koge skaldyrsfonden ind til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt og smag til. Nu har du en skaldyrssuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, skaldyr eller fisk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 66 %
Print

Vin match

Det klassiske og dejlige vinmatch til denne lækre, cremede suppe vil være en fadlagret chardonnay, meget gerne fra Bourgogne.

Læs mere om vin til mad