Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

En rigtig lækker skaldyrssuppe lavet på din egen hjemmelavede skaldyrsfond....det bliver ikke meget bedre. Let og smukt anrettet med lidt grønt og små spyd med ristede jomfruhummerhaler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Skaldyrsfond

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 100 g skaller fra skaldyr, fx grønlandske rejer, jomfruhummere eller tigerrejer
  • 2 zittauerløg i grove stykker (ca. 150 g)
  • 1 gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
  • 2 stilke bladselleri i grove stykker (ca. 100 g)
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 1 lille pillet fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 laurbærblad
  • 10 sorte peberkorn
  • 10 korianderfrø
  • 1½ liter vand

Suppefyld

  • 200 g cocktailtomater
  • ½ liter renset feldsalat
  • 2 dl løgspirer
  • ½ dl blade af rød skovsyre

Jomfruhummerspyd

  • 12 pillede rå jomfruhummerhaler
  • 6 bambusspyd - ca. 10 cm lange
  • 25 g smør
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Skaldyrssuppe

Tilbehør

  • 6 tynde skiver ristet franskbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skaldyrsfond

Lad olien blive godt varm i en stor gryde. Rist tomatpuré, skaldyrsskaller, løg og gulerod ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt bladselleri, persillestilke og resten af ingredienserne. Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde. Kog ind ved jævn varme til der er ca. ½ liter koncentreret skaldyrsfond.

Suppefyld

Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern. Fordel feldsalat, tomattern, spirer og skovsyre i 6 små suppeskåle (a ca. 3 dl) - gerne glas, der tåler varme.

Jomfruhummerspyd

Sæt de pillede jomfruhummerhaler på bambusspyd - 2 på hvert spyd. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun halerne ca. 3 min. ved kraftig varme - vend af og til. Drys med citronskal, salt og peber. Sæt et spyd i hver suppeskål.

Bring imens den indkogte fond, fløde og salt i kog i en tykbundet gryde. Smag til. Server den varme suppe, evt. i en kande, så man selv kan hælde over ved bordet. Server ristet brød til.

Tip

Du kan nøjes med at koge skaldyrsfonden ind til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt og smag til. Nu har du en skaldyrssuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, skaldyr eller fisk.

Frysetip

Skaldyrsfonden kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 66 %

Print

Kilde:

Vin match

Det klassiske og dejlige vinmatch til denne lækre, cremede suppe vil være en fadlagret chardonnay, meget gerne fra Bourgogne.

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag