Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd

Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd

60+ min
Fryseegnet
En rigtig lækker skaldyrssuppe lavet på hjemmelavede skaldyrsfond....det bliver ikke meget bedre. Let og smukt anrettet med lidt grønt og små spyd med ristede jomfruhummerhaler. Du kan med fordel forberede din skaldyrssuppe dagen i forvejen, så du har mere tid til dine gæster. Skaldyrsuppe er en himmelsk mundfuld, og gør sig godt som både forret, mellemret eller som del af en større menu.

Sådan gør du

Skaldyrsfond
  • Lad olien blive godt varm i en stor gryde.
  • Rist tomatpuré, skaldyrsskaller, løg og gulerod ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt bladselleri, persillestilke og resten af ingredienserne.
  • Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde.
  • Kog ind ved jævn varme til der er ca. ½ liter koncentreret skaldyrsfond.
Suppefyld
  • Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern.
  • Fordel feldsalat, tomattern, spirer og skovsyre i 6 små suppeskåle (a ca. 3 dl) - gerne glas, der tåler varme.
Jomfruhummerspyd
  • Sæt de pillede jomfruhummerhaler på bambusspyd - 2 på hvert spyd.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun halerne ca. 3 min. ved kraftig varme - vend af og til.
  • Drys med citronskal, salt og peber. Sæt et spyd i hver suppeskål.
  • Bring imens den indkogte fond, fløde og salt i kog i en tykbundet gryde. Smag til. Server den varme suppe, evt. i en kande, så man selv kan hælde over ved bordet. Server ristet brød til.
Mere inspiration

Nem og dejlig krydret karrysuppe - uhm!

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(49)
Velbekomme!
Tip

Du kan nøjes med at koge skaldyrsfonden ind til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt og smag til. Nu har du en skaldyrssuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, skaldyr eller fisk.

Frysetip

Skaldyrsfonden kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7903 kJ / 1889 kcal

Næringsindhold pr. 100g

276 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 21,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 8,2 % 1,3 g
Fedt: 70,1 % 5,2 g

Ingredienser

Skaldyrsfond
Rapsolie
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
1 spsk
Skaller fra skaldyr, fx grønlandske rejer, jomfruhummere eller tigerrejer
100 g
Zittauerløg i grove stykker (ca. 150 g)
2
Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
1
Bladselleri i grove stykker (ca. 100 g)
2 stilke
Bredbladet persille
5 stilke
Lille pillet fed hvidløg
1
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Laurbærblad
1
Sorte peberkorn
10
Korianderfrø
10
Vand
1½ liter
Suppefyld
Cocktailtomater
200 g
Renset feldsalat
½ liter
Løgspirer
2 dl
Blade af rød skovsyre
½ dl
Jomfruhummerspyd
Pillede rå jomfruhummerhaler
12
Bambusspyd - ca. 10 cm lange
6
Smør
25 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Skaldyrssuppe
¼ liter
Groft salt
1½ tsk
Tilbehør
6 tynde skiver ristet franskbrød