Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd
1 time 5 min
Fryseegnet
•
En rigtig lækker skaldyrssuppe lavet på hjemmelavede skaldyrsfond....det bliver ikke meget bedre. Let og smukt anrettet med lidt grønt og små spyd med ristede jomfruhummerhaler. Du kan med fordel forberede din skaldyrssuppe dagen i forvejen, så du har mere tid til dine gæster. Skaldyrsuppe er en himmelsk mundfuld, og gør sig godt som både forret, mellemret eller som del af en større menu.
Ingredienser
Skaldyrsfond
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
100 g
Skaller fra skaldyr, fx grønlandske rejer, jomfruhummere eller tigerrejer
|
|
2
Løg i grove stykker (ca. 150 g)
|
|
1
Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
|
|
2 stilke
Bladselleri i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1
Lille pillet fed hvidløg
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1
Laurbærblad
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
10
Korianderfrø
|
|
1½ liter
Vand
|
Suppefyld
200 g
Cocktailtomater
|
|
---|---|
½ liter
Renset feldsalat
|
|
2 dl
Løgspirer
|
|
½ dl
Blade af rød skovsyre
|
Jomfruhummerspyd
12
Pillede rå jomfruhummerhaler
|
|
---|---|
6
Bambusspyd - ca. 10 cm lange
|
|
25 g
Smør
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Skaldyrssuppe
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
6 tynde skiver ristet franskbrød
|
---|
Sådan gør du
Skaldyrsfond
Suppefyld
Jomfruhummerspyd
Du kan nøjes med at koge skaldyrsfonden ind til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt og smag til. Nu har du en skaldyrssuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, skaldyr eller fisk.
Skaldyrsfonden kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7699 kJ / 1840 kcal
Næringsindhold pr. 100g
269 kJ / 64 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 22,2 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 8,5 % | 1,3 g |
Fedt: | 69,3 % | 5 g |