Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd

Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd

60+ min
Fryseegnet
En rigtig lækker skaldyrssuppe lavet på hjemmelavede skaldyrsfond....det bliver ikke meget bedre. Let og smukt anrettet med lidt grønt og små spyd med ristede jomfruhummerhaler. Du kan med fordel forberede din skaldyrssuppe dagen i forvejen, så du har mere tid til dine gæster. Skaldyrsuppe er en himmelsk mundfuld, og gør sig godt som både forret, mellemret eller som del af en større menu.

Sådan gør du

Skaldyrsfond
  • Lad olien blive godt varm i en stor gryde.
  • Rist tomatpuré, skaldyrsskaller, løg og gulerod ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt bladselleri, persillestilke og resten af ingredienserne.
  • Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde.
  • Kog ind ved jævn varme til der er ca. ½ liter koncentreret skaldyrsfond.
Suppefyld
  • Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern.
  • Fordel feldsalat, tomattern, spirer og skovsyre i 6 små suppeskåle (a ca. 3 dl) - gerne glas, der tåler varme.
Jomfruhummerspyd
  • Sæt de pillede jomfruhummerhaler på bambusspyd - 2 på hvert spyd.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun halerne ca. 3 min. ved kraftig varme - vend af og til.
  • Drys med citronskal, salt og peber. Sæt et spyd i hver suppeskål.
  • Bring imens den indkogte fond, fløde og salt i kog i en tykbundet gryde. Smag til. Server den varme suppe, evt. i en kande, så man selv kan hælde over ved bordet. Server ristet brød til.

Du kan nøjes med at koge skaldyrsfonden ind til der er ca. 1 liter. Tilsæt 2 tsk groft salt og smag til. Nu har du en skaldyrssuppe, som kan spises som den er, tilsat grøntsager, skaldyr eller fisk.

Skaldyrsfonden kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

7884 kJ / 1884 kcal

Næringsindhold pr. 100g

275 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 21,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 8,3 % 1,3 g
Fedt: 70 % 5,2 g
Mere inspiration

Nem og dejlig krydret karrysuppe - uhm!

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(51)

Ingredienser

Skaldyrsfond
2 spsk Rapsolie
1 spsk Koncentreret tomatpuré
100 g Skaller fra skaldyr, fx grønlandske rejer, jomfruhummere eller tigerrejer
2 Zittauerløg i grove stykker (ca. 150 g)
1 Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
2 stilke Bladselleri i grove stykker (ca. 100 g)
5 stilke Bredbladet persille
1 Lille pillet fed hvidløg
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 Laurbærblad
10 Sorte peberkorn
10 Korianderfrø
1½ liter Vand
Suppefyld
200 g Cocktailtomater
½ liter Renset feldsalat
2 dl Løgspirer
½ dl Blade af rød skovsyre
Jomfruhummerspyd
12 Pillede rå jomfruhummerhaler
6 Bambusspyd - ca. 10 cm lange
25 g Smør
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Skaldyrssuppe
¼ liter Piskefløde
1½ tsk Groft salt
Tilbehør
6 tynde skiver ristet franskbrød