Fiskesuppe med tomater

30 min
Fiskesuppe med tomater

Prøv denne super enkle opskrift på fiskesuppe med tomater. Den er lækker, nem og lige til at gå til. Fiskesuppe med tomater - det er der ingen ben i.

Ingredienser

25 g Smør
3 Finthakkede løg (ca. 225 g)
1 Lille knust fed hvidløg
2 tsk Hvedemel
1 liter Fiskebouillon
75 g Flødeost
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
500 g Torskefilet i små stykker (ca. 3 x 3 cm)
Persille

Tilbehør

Godt brød

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt mel under omrøring og derefter bouillon. Bring blandingen i kog, tilsæt osten og skru ned til jævn varme. Rør til osten er smeltet.
  • Tilsæt tomater og salt og bring atter suppen i kog.
  • Kom den rå fisk i, læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad suppen stå i ca. 3 min. til fisken er fast og hvid.
  • Server suppen i varme tallerkener med et drys persille og brød ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5488 kJ / 1312 kcal

Næringsindhold pr. 100g

245 kJ / 59 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 31,9 % 4,6 g
Kulhydrat: 19,1 % 2,8 g
Fedt: 49 % 3,3 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskesuppe-med-tomater/