Cremet persillerodssuppe med torsk og karse
1 timer

Cremet persillerodssuppe med torsk og karse

Lækker grøn og cremet persillerodssuppe med torsk toppet med frisk karse.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet persillerodssuppe med torsk og karse

Lækker grøn og cremet persillerodssuppe med torsk toppet med frisk karse.

Antal portioner
  • 4 persillerødder (ca. 500 g)
  • 15 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 dl tør hvidvin
  • 7½ dl fiskebouillon
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • 2 dl kviste af kruspersille
  • 400 g torskefilet i mindre stykker

Pynt

  • karse og rød skovsyre

Tilbehør

  • 240 g lunt grovbrød

Fremgangsmåde:

Skræl persillerødderne og hak to af dem groft. Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede persillerødder og løg i ca. 3 min. Tilsæt vin, fiskebouillon og salt og bring det i kog. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt flødefraiche og kog i yderligere ca. 15 min.

Skær imens resten af persillerødderne i tern (ca. 1 x 1 cm). Lad resten af smørret gyldne og steg dem i ca. 3 min. - stil dem til side.

Kom suppe og persille i et blenderglas og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er jævnt. Kom suppen tilbage i gryden og læg fiskestykker og persillerødder heri. Lad det koge ved svag varme i ca. 5 min. Smag til. Server suppen pyntet med karse og syre og med brød ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 39 %
Print