

Cremet persillerodssuppe med torsk og karse
1 timer
Lækker grøn og cremet persillerodssuppe med torsk toppet med frisk karse.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 persillerødder (ca. 500 g)
- 15 g smør
- 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
- 2 dl tør hvidvin
- 7½ dl fiskebouillon
- 1 tsk groft salt
-
2 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
Stegt torsk
- 15 g smør
- 400 g torskefilet i mindre stykker
- ½ tsk groft salt
- 2 dl kviste af kruspersille
Pynt
- karse og rød skovsyre
- olivenolie
Tilbehør
- 240 g lunt grovbrød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Skræl persillerødderne og hak to af dem groft. Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede persillerødder og løg i ca. 3 min. Tilsæt vin, fiskebouillon og salt og bring det i kog. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt flødefraiche og kog i yderligere ca. 15 min.
Skær imens resten af persillerødderne i tern (ca. 1 x 1 cm). Lad resten af smørret gyldne og steg dem i ca. 3 min. - stil dem til side.
Stegt torsk
Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg torsken i ca. 6 min. ved jævn varme - vend fiskestykkerne af og til. Drys med salt
Kom suppen og persille i et blenderglas og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er jævnt. Smag til. Fordel de stegte persillerodstern og torsk i 4 skåle og pynt med karse og syre. Hæld suppen rundt om fyldet og dryp med olie. Server med brød ved siden af.
Sådan bruger du flødefraiche
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33 g
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 34 %
- Fedt: 44 %