Cremet persillerodssuppe med torsk og karse

Cremet persillerodssuppe med torsk og karse

1 time
Lækker grøn og cremet persillerodssuppe med torsk toppet med frisk karse.

Sådan gør du

  • Skræl persillerødderne og hak to af dem groft. Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede persillerødder og løg i ca. 3 min. Tilsæt vin, fiskebouillon og salt og bring det i kog. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt fløde og kog i yderligere ca. 15 min.
  • Skær imens resten af persillerødderne i tern (ca. 1 x 1 cm). Lad resten af smørret gyldne og steg dem i ca. 3 min. - stil dem til side.
Stegt torsk
  • Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg torsken i ca. 6 min. ved jævn varme - vend fiskestykkerne af og til. Drys med salt
  • Kom suppen og persille i et blenderglas og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er jævnt. Smag til. Fordel de stegte persillerodstern og torsk i 4 skåle og pynt med karse og syre. Hæld suppen rundt om fyldet og dryp med olie. Server med brød ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

11375 kJ / 2719 kcal

Næringsindhold pr. 100g

456 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 31,5 % 8,5 g
Fedt: 52,3 % 6,4 g

Ingredienser

4 Persillerødder (ca. 500 g)
15 g Smør
1 Grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
2 dl Tør hvidvin
7½ dl Fiskebouillon
1 tsk Groft salt
¼ liter Piskefløde
Stegt torsk
15 g Smør
400 g Torskefilet i mindre stykker
½ tsk Groft salt
2 dl Kviste af kruspersille
Pynt
Karse og rød skovsyre
Olivenolie
Tilbehør
240 g Lunt grovbrød