Oksekødssuppe med urteskum

Bedømmelse

(0 vurderinger)

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. Med inspiration fra de første jægersamfund, er her vores moderne fortolkning af en urtids-suppe.

Ingredienser

Antal portioner

Urtesuppe

  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 400 g oksesmåkød
  • ¾ tsk groft salt
  • 3 stilke bredbladet persille
  • 300 g persillerødder i mindre stykker

Perlebygdrys

  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g perlebyg (ca. 2 dl)
  • 200 g persillerødder i små tern

Urteskum

Sådan gør du

Sådan gør du

Urtesuppe

Bring bouillon og kød i kog og skum suppen godt. Tilsæt salt og persille og kog suppen ved svag varme i ca. 1 time - eller til kødet er mørt. Tilsæt persillerødder og kog i ca. 10 min. Smag til.

Perlebygdrys

Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Vend persillerødder heri og lad blandingen trække tildækket i ca. 10 min. Hæld evt. overskydende vand fra.

Urteskum

Tør rucolasalaten let og fintsnit ca. ¼ af det. Pisk fløden til et let skum og vend det fintsnittede rucolasalat heri sammen med porrer og salt. Smag til. Server suppen med perlebygblandingen. Top op med urteskum og rucolasalat. Server straks.

Tips

Hvis du bevæger dig ud i naturen kan du evt. prøve at bruge brændenælde og mælkebøtteblade til suppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde: