Oksekødssuppe med urteskum

Oksekødssuppe med urteskum

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. Med inspiration fra de første jægersamfund, er her vores moderne fortolkning af en urtids-suppe.

Sådan gør du

Urtesuppe
  • Bring bouillon og det rå kød i kog og skum suppen godt. Tilsæt salt og persille og kog suppen ved svag varme i ca. 1 time - eller til kødet er mørt. Tilsæt persillerødder og kog i ca. 10 min. Smag til.
Perlebygdrys
  • Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Vend persillerødder heri og lad blandingen trække tildækket i ca. 10 min. Hæld evt. overskydende vand fra.
Urteskum
  • Tør rucolasalaten let og fintsnit ca. ¼ af det. Pisk fløden til et let skum og vend det fintsnittede rucolasalat heri sammen med porrer og salt. Smag til. Server suppen med perlebygblandingen. Top op med urteskum og rucolasalat. Server straks.
Velbekomme!
Tips

Hvis du bevæger dig ud i naturen kan du evt. prøve at bruge brændenælde og mælkebøtteblade til suppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10004 kJ / 2391 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 33,2 % 5,9 g
Fedt: 45,4 % 3,7 g

Ingredienser

Urtesuppe
Grøntsagsbouillon
1½ liter
Oksesmåkød
400 g
Groft salt
¾ tsk
Bredbladet persille
3 stilke
Persillerødder i mindre stykker
300 g
Perlebygdrys
Vand
3 dl
Groft salt
½ tsk
Perlebyg (ca. 2 dl)
160 g
Persillerødder i små tern
200 g
Urteskum
Skyllet rucolasalat
100 g
2½ dl
Porrer strimlet og fintsnittet
50 g
Groft salt
¼ tsk