Oksekødssuppe med urteskum
•
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. Med inspiration fra de første jægersamfund, er her vores moderne fortolkning af en urtids-suppe.
Ingredienser
Urtesuppe
1½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
400 g
Oksesmåkød
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
3 stilke
Bredbladet persille
|
|
300 g
Persillerødder i mindre stykker
|
Perlebygdrys
3 dl
Vand
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Perlebyg (ca. 160 g)
|
|
200 g
Persillerødder i små tern
|
Urteskum
100 g
Skyllet rucolasalat
|
|
---|---|
2½ dl
Piskefløde
|
|
50 g
Porrer strimlet og fintsnittet
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Urtesuppe
Perlebygdrys
Urteskum
Hvis du bevæger dig ud i naturen kan du evt. prøve at bruge brændenælde og mælkebøtteblade til suppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9861 kJ / 2357 kcal
Næringsindhold pr. 100g
300 kJ / 72 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 22,1 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 33,6 % | 5,9 g |
Fedt: | 44,3 % | 3,6 g |