Persillesuppe

Persillesuppe

45 min
Persillesuppen er børnevenlig og fyldt med "skjulte" grøntsager.

Sådan gør du

  • Bring bouillon i kog i en suppegryde.
  • Tilsæt grøntsagerne, undtagen persille, og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Si bouillonen fra og gem den.
  • Kom ca. 2 dl bouillon og de kogte grøntsager i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Hæld puréen tilbage i gryden.
  • Kom resten af bouillonen og persillen (gem lidt til pynt) i foodprocessoren og hak ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Hæld det i sammen med grøntsagerne og bring suppen i kog.
  • Tilsæt flødeost under omrøring og kog suppen ved jævn varme til osten er smeltet. Smag suppen til.
  • Hæld suppen i skåle, pynt med persille og server med rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

5751 kJ / 1375 kcal

Næringsindhold pr. 100g

196 kJ / 47 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 13 % 1,5 g
Kulhydrat: 54,4 % 6,3 g
Fedt: 32,6 % 1,7 g
Mere inspiration

Lækker og farverig suppe - så skøn at varme sig ved i vintermånederne.

Grønkålssuppe
45 min
Grønkålssuppe
(11)

Ingredienser

1½ liter Grøntsagsbouillon
2 Porrer i mindre stykker (ca. 250 g)
1 Zittauerløg i kvarte (ca. 75 g)
3 Persillerødder i tern (ca. 150 g)
450 g Skrællet knoldselleri i tern
100 g Skyllede kviste af kruspersille (ca. 1 liter)
150 g Flødeost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
250 g Ristet rugbrød eller rugbrødscroutoner