Persillesuppe

45 min
Persillesuppe

Persillesuppen er børnevenlig og fyldt med "skjulte" grøntsager.

Ingredienser

1½ liter Grøntsagsbouillon
2 Porrer i mindre stykker (ca. 250 g)
1 Løg i kvarte (ca. 75 g)
3 Persillerødder i tern (ca. 150 g)
450 g Skrællet knoldselleri i tern
100 g Persille (ca. 1 liter)
150 g Flødeost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

Ristet rugbrød eller rugbrødscroutoner

Sådan gør du

  • Bring bouillon i kog i en suppegryde.
  • Tilsæt grøntsagerne, undtagen persille, og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Si bouillonen fra og gem den.
  • Kom ca. 2 dl bouillon og de kogte grøntsager i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Hæld puréen tilbage i gryden.
  • Kom resten af bouillonen og persillen (gem lidt til pynt) i foodprocessoren og hak ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Hæld det i sammen med grøntsagerne og bring suppen i kog.
  • Tilsæt flødeost under omrøring og kog suppen ved jævn varme til osten er smeltet. Smag suppen til.
  • Hæld suppen i skåle, pynt med persille og server med rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5648 kJ / 1350 kcal

Næringsindhold pr. 100g

193 kJ / 46 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12,9 % 1,5 g
Kulhydrat: 54,3 % 6,2 g
Fedt: 32,8 % 1,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/persillesuppe-til-forret/