Muslingesuppe

Bedømmelse

(44 vurderinger)

1 timer

Friske blåmuslinger, tør hvidvin og fennikel er blot nogle af de ingredienser, der gør denne opskrift på muslingesuppe yderst velsmagende. Prøv den.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1¾ kg friske blåmuslinger i skal
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 zittauerløg i grove stykker
  • 10 stilke bredbladet persille
  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ liter hønsebouillon
  • 150 g Buko® Naturel Naturel
  • ½ liter siet kogelage fra muslingerne
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 fennikel i halve, tynde skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • top af fennikler
  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal - til pynt.

Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Rør mel i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt bouillon og flødeost. Kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kom kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog. Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til og server muslingesuppen i varme, dybe tallerkener.

Tip

I stedet for friske muslinger kan man anvende 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). Den ½ liter kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 3 dl hønsebouillon.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 4 %

Kilde: