Muslingesuppe

Muslingesuppe

1 time
Her har du den skønneste opskrift på muslingesuppe. Friske blåmuslinger, hvidvin, flødeost og fennikel er nogle af de ingredienser, der måske gør denne opskrift til verdens bedste muslingesuppe. Muslingesuppe med hvidvin er i hvert fald yderst velsmagende - og kan serveres med pommes frites eller polentafritter - til en gang "Moules frittes". Blåmuslingesuppen er i hvert fald værd at prøve!

Sådan gør du

Muslingesuppe
  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
  • Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde.
  • Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen.
  • Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål - gem kogelagen. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af.
  • Rør mel i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt bouillon og flødeost.
  • Kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kom ½ liter kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog.
  • Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min.
  • Smag til og server muslingesuppen i varme dybe tallerkener.
Mere inspiration

Server gerne disse skønne og sprøde polentafritter til muslingesuppen i stedet for brød.

Polentafritter
60+ min
Polentafritter
(2)
Velbekomme!
Tips

Du kan servere suppen som hovedret, så er der til 4 personer. I stedet for friske muslinger kan man anvende 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). Den ½ liter kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 3 dl hønsebouillon. Som service til dine gæster, kan du pille de fleste muslinger ud af skallerne inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10957 kJ / 2619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 36,8 % 7,5 g
Kulhydrat: 26,4 % 5,4 g
Fedt: 34,2 % 3,2 g
Alkohol: 2,6 %

Ingredienser

Muslingesuppe
Friske blåmuslinger i skal
1¾ kg
Tør hvidvin, fx riesling
2 dl
Zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
1
Stilke bredbladet persille
10
Smør
25 g
Ostindisk karry
½ tsk
Hvedemel
2 spsk
Hønsebouillon
½ liter
150 g
Tør hvidvin, fx riesling
1 dl
Fennikel i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
1
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Top af fennikler
Bredbladet persille
Tilbehør
Landbrød
150 g