Muslingesuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

1 timer

Friske blåmuslinger, tør hvidvin og fennikel er blot nogle af de ingredienser, der gør denne opskrift på muslingesuppe yderst velsmagende. Den er værd at prøve!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¾ kg friske blåmuslinger i skal
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
  • 10 stilke bredbladet persille

Pynt

  • top af fennikel
  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål - gem kogelagen. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Rør mel i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt bouillon og flødeost. Kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kom ½ liter kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog. Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til og server muslingesuppen i varme dybe tallerkener.

Tips

Du kan servere suppen som hovedret, så er der til 4 personer.
I stedet for friske muslinger kan man anvende 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). Den ½ liter kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 3 dl hønsebouillon.
Som service til dine gæster, kan du pille de fleste muslinger ud af skallerne inden servering.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 46 %
  • Alkohol: 3 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag