Du kan komme nemmere om ved at lave bouillabaisse. Køb 2 liter god fiskefond hos fiskehandleren i stedet for at koge selv. Skalrejerne kan du skifte ud med pillede rejer, 500 g skalrejer = 200 g pillede rejer. Og endelig kan du bruge 1 dåse muslinger i stedet for dem i skal (som ellers ser flotte ud).
23892 kJ / 5710 kcal
363 kJ / 87 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 24,4 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 19 % | 4 g |
Fedt: | 53 % | 5,2 g |
Alkohol: | 3,6 % |
Endnu en rigtig fransk klassiker, og også en dejlig suppe.
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Æggeblommer
|
2 |
---|---|
Fint salt
|
½ tsk |
Hvidvinseddike
|
1 tsk |
Rapsolie
|
2½ dl |
Store knuste fed hvidløg
|
4 |
Mild paprika, fx piment d'espelette
|
½ tsk |
Safran
|
½ tsk |
Vand
|
1 spsk |
Skrubbede friske blåmuslinger i skal
|
½ kg |
---|---|
Tør hvidvin, fx riesling (fra Alsace)
|
1 dl |
Flute (ca. 200 g)
|
1 |
---|---|
Smør
|
40 g |
Fint salt
|
¾ tsk |
Fiskeben, -hoveder og skaller fra skaldyr
|
¾ kg |
---|---|
Kogte nordsørejer med skal
|
500 g |
Smør
|
50 g |
Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Porrer i tykke ringe (ca. 200 g)
|
2 spsk |
Fennikel i grove tern (ca. 200 g)
|
1 |
Bladselleri (ca. 200 g)
|
3 stilke |
Stort finthakket fed hvidløg
|
1 |
Tør hvidvin, fx riesling (fra Alsace)
|
2 dl |
Koncentreret tomatpuré
|
4 spsk |
Friske timiankviste
|
5 |
Laurbærblad
|
1 |
Sorte peberkorn
|
1 tsk |
Safran
|
g |
Groft salt
|
1½ tsk |
Fiskebouillon
|
2 liter |
Skrællede kartofler i små tern
|
500 g |
---|---|
Hvid fisk uden skind, fx ryg af torsk (loin), filet af pighvar, eller søtunge
|
600 g |
Top af fennikler og bladselleri
|
---|