En kold kartoffelsalat kan tilberedes dagen før, den skal serveres. Kog kartoflerne så de er klar, når du skal bruge dem eller bland hele kartoffelsalaten på forhånd. Har du forskellige rester af syrnede mejeriprodukter (ymer, tykmælk, kvark, creme fraiche, yoghurt) kan de sagtens blandes og bruges som dressing.
... at en klassisk kartoffelsalat også er kendt som mormors kartoffelsalat? Der er ikke nogen klar definition på hverken den ene eller anden titel, men der er bred enighed om, at der skal 1 eller 2 forskellige syrnede produkter i (typisk ymer/tykmælk og creme fraiche i forskellige fedtprocenter) - og så er der ofte mayonnaise i også. Mayonnaise er god til at stabilisere kartoffelsalaten - det samme er en creme fraiche 38%. Purløg hører også til i mormors kartoffelsalat. Der findes også varianter, hvor kartoffelsalaten er smagt til med karry eller paprika - men om mormor ville lægge navn til det, er vi ikke helt sikre på :)
4872 kJ / 1164 kcal
370 kJ / 89 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 12,9 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 50,8 % | 11,1 g |
Fedt: | 36,3 % | 3,6 g |
Prøv også denne lækre og smukke kartoffelsalat