Kartoffelsalat
Kartoffelsalat er en klassisker i det danske sommervejr. Her får du opskriften på en nem og lækker kold kartoffelsalat, der er cremet på den helt rigtige måde. Den hjemmelavede salat har masser af smag og friske krydderurter. Kartoffelsalaten kan med fordel tilberedes dagen før, den skal spises, og er perfekt tilbehør til både frikadeller og pølser.
Ingredienser
2½ dl
Ymer eller tykmælk
|
|
---|---|
2½ dl
Creme fraiche
|
|
3 spsk
Hakket persille
|
|
2 spsk
Klippet purløg
|
|
2 spsk
Revet skalotteløg
|
|
2 tsk
Sød fransk sennep
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
750 g
Små kogte faste kartofler
|
---|
Pynt
Krydderurter, fx brøndkarse
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelsalat
En kold kartoffelsalat kan tilberedes dagen før, den skal serveres. Kog kartoflerne så de er klar, når du skal bruge dem eller bland hele kartoffelsalaten på forhånd. Har du forskellige rester af syrnede mejeriprodukter (ymer, tykmælk, kvark, creme fraiche, yoghurt) kan de sagtens blandes og bruges som dressing.
... at en klassisk kartoffelsalat også er kendt som mormors kartoffelsalat? Der er ikke nogen klar definition på hverken den ene eller anden titel, men der er bred enighed om, at der skal 1 eller 2 forskellige syrnede produkter i (typisk ymer/tykmælk og creme fraiche i forskellige fedtprocenter) - og så er der ofte mayonnaise i også. Mayonnaise er god til at stabilisere kartoffelsalaten - det samme er en creme fraiche 38%. Purløg hører også til i mormors kartoffelsalat. Der findes også varianter, hvor kartoffelsalaten er smagt til med karry eller paprika - men om mormor ville lægge navn til det, er vi ikke helt sikre på :)
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4863 kJ / 1162 kcal
Næringsindhold pr. 100g
370 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 12,8 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 50,8 % | 11 g |
Fedt: | 36,4 % | 3,6 g |