Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

1 time
Nem opskrift på en virkelig lækker hjemmelavet kartoffelsalat. Denne klassiske kolde kartoffelsalat er cremet på den helt rigtige måde, har masser af smag og friske krydderurter. Kold kartoffelsalat kan med fordel tilberedes dagen før, den skal spises, og er perfekt tilbehør til både frikadeller og grillstegte pølser.

Sådan gør du

Kartoffelsalat
  • Bland ymer og cremefraiche med persille, purløg, løg, sennep, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
  • Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Lad kartoffelsalaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Pynt med brøndkarse og server til fx frikadeller.

Du kan med fordel enten koge kartoflerne - eller tilberede hele kartoffelsalaten dagen før, den skal serveres. Har du forskellige rester af syrnede mejeriprodukter (ymer, tykmælk, kvark, cremefraiche, yoghurt) kan de sagtens blandes og bruges som dressing.

Energiindhold for hele retten:

4872 kJ / 1164 kcal

Næringsindhold pr. 100g

370 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,9 % 2,8 g
Kulhydrat: 50,8 % 11,1 g
Fedt: 36,3 % 3,6 g
Mere inspiration

Server den kolde kartoffelsalat til hjemmelavede frikadeller.

Frikadeller
45 min
Frikadeller
(75)

Ingredienser

2½ dl Ymer eller tykmælk
2½ dl Creme fraiche eller fraiche 9%
3 spsk Hakket frisk kruspersille
2 spsk Klippet frisk purløg
2 spsk Revet skalotteløg
2 tsk Sød fransk sennep
1 tsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
750 g Små kogte faste kartofler (ca. g)
Pynt
Brøndkarse