Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

1 time
Kartoffelsalat er en klassisker i det danske sommervejr. Her får du opskriften på en nem og lækker kold kartoffelsalat, der er cremet på den helt rigtige måde. Den hjemmelavede salat har masser af smag og friske krydderurter. Kartoffelsalaten kan med fordel tilberedes dagen før, den skal spises, og er perfekt tilbehør til både frikadeller og pølser.
https://www.arla.dk/opskrifter/kold-kartoffelsalat/

Sådan gør du

Kartoffelsalat
  • Bland ymer og creme fraiche med persille, purløg, løg, sennep, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
  • Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Lad kartoffelsalaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Pynt med brøndkarse og server til fx frikadeller.

En kold kartoffelsalat kan tilberedes dagen før, den skal serveres. Kog kartoflerne så de er klar, når du skal bruge dem eller bland hele kartoffelsalaten på forhånd. Har du forskellige rester af syrnede mejeriprodukter (ymer, tykmælk, kvark, creme fraiche, yoghurt) kan de sagtens blandes og bruges som dressing.

... at en klassisk kartoffelsalat også er kendt som mormors kartoffelsalat? Der er ikke nogen klar definition på hverken den ene eller anden titel, men der er bred enighed om, at der skal 1 eller 2 forskellige syrnede produkter i (typisk ymer/tykmælk og creme fraiche i forskellige fedtprocenter) - og så er der ofte mayonnaise i også. Mayonnaise er god til at stabilisere kartoffelsalaten - det samme er en creme fraiche 38%. Purløg hører også til i mormors kartoffelsalat. Der findes også varianter, hvor kartoffelsalaten er smagt til med karry eller paprika - men om mormor ville lægge navn til det, er vi ikke helt sikre på :)

Energiindhold for hele retten:

4872 kJ / 1164 kcal

Næringsindhold pr. 100g

370 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,9 % 2,8 g
Kulhydrat: 50,8 % 11,1 g
Fedt: 36,3 % 3,6 g
Mere inspiration

Prøv også denne lækre og smukke kartoffelsalat

Ingredienser

2½ dl Ymer eller tykmælk
2½ dl Creme fraiche
3 spsk Hakket frisk kruspersille
2 spsk Klippet frisk purløg
2 spsk Revet skalotteløg
2 tsk Sød fransk sennep
1 tsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
750 g Små kogte faste kartofler
Pynt
Brøndkarse