Muslinger med kryddersmør

Muslinger med kryddersmør

30 min
Muslinger med kryddersmør er virkelig en velsmagende ret - og er skøn både som forret og til weekendens frokost. Muslinger med kryddersmør er samtidig hurtig at lave - og har du en dåse muslinger på lager er du klar til en ekstra forkælelse af dig selv og evt. gæster. Rør blot blødt smør sammen med nødder, persille og krydderier - læg det ovenpå muslingerne og gratiner. Du kan også vælge at komme muslinger med kryddersmør direkte på skiver af flute, gratinere og servere som en del at en tapas, eller som en dejlig apetizer

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 6 min. ved 225° - traditionel ovn.

Muslinger med kryddersmør
  • Lad muslingerne dryppe godt af i en sigte.
  • Fordel dem i 6 ovnfaste portionsforme.
  • Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser og fordel det på muslingerne.
  • Gratiner muslingerne midt i ovnen og server dem varme.

Du kan fordele muslinger med kryddersmør på ca. 20 skiver flute og gratinere i ovnen - og bruge dem til tapas/apetizers.

Energiindhold for hele retten:

4156 kJ / 993 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1643 kJ / 392 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 5,9 % 5,7 g
Kulhydrat: 28,1 % 27,1 g
Fedt: 66 % 29,3 g
Mere inspiration

Hvis muslinger lige er dig - så prøv også denne skønne ret.

Ingredienser

Muslinger med kryddersmør
2 dåser Muslinger naturel (ca. g)
75 g Blødt smør
1 spsk Finthakket skalotteløg
2 Små finthakkede fed hvidløg
3 spsk Hakket frisk kruspersille
2 spsk Finthakkede hasselnøddekerner
3 spsk Revet franskbrød (daggammelt) eller pankorasp
2 tsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Kviste af kruspersille
Tilbehør
100 g Ristet flutes
Både af citroner (usprøjtede)