Blåmuslinger med hvidløgsflutes

45 min
Arbejdstid: 30 min
Blåmuslinger med hvidløgsflutes

En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat fløde som giver en dejlig cremet sauce til muslingerne. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.

Ingredienser

Muslinger

1 kg Friske blåmuslinger i skal
20 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Små knuste fed hvidløg
1 dl Tør hvidvin
¼ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
½ Hakkede friske krydderurt fx persille, dild eller basilikum
1 tsk Groft salt

Hvidløgsflutes

4 Miniflutes (ca. 200 g)
20 g Blødt smør
2 Små knuste fed hvidløg

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 200° - varmluft.

Muslinger

  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner i en gryde. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt de rengjorte muslinger og vin. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Tilsæt fløde, krydderurter og salt og varm det godt. Smag til.

Hvidløgsflutes

  • Skær imens riller i brødene, uden at skære helt igennem.
  • Bland smør og hvidløg godt sammen og fordel det i rillerne i brødene.
  • Placer brødene på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne og smørret er smeltet. Server straks til muslingerne.

Prøv også at servere pommes frites til muslingerne - moules frites er en herlig kombination.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7671 kJ / 1833 kcal

Næringsindhold pr. 100g

895 kJ / 214 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,9 % 5,2 g
Kulhydrat: 27,9 % 14,7 g
Fedt: 62,2 % 15 g
https://www.arla.dk/opskrifter/blamuslinger-med-hvidlogsflutes/