Blåmuslinger med hvidløgsflutes
45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat fløde som giver en dejlig cremet sauce til muslingerne. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.
Ingredienser
Muslinger
1 kg
Friske blåmuslinger i skal
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 dl
Tør hvidvin
|
|
¼ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
½
Hakkede friske krydderurt fx persille, dild eller basilikum
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Hvidløgsflutes
4
Miniflutes (ca. 200 g)
|
|
---|---|
20 g
Blødt smør
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 5 min. ved 200° - varmluft.
Muslinger
Hvidløgsflutes
Prøv også at servere pommes frites til muslingerne - moules frites er en herlig kombination.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7671 kJ / 1833 kcal
Næringsindhold pr. 100g
895 kJ / 214 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 9,9 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 27,9 % | 14,7 g |
Fedt: | 62,2 % | 15 g |