Blåmuslinger med hvidløgsflutes
45 min

Blåmuslinger med hvidløgsflutes

En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat flødefraiche som giver en dejlig cremet sauce. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåmuslinger med hvidløgsflutes

En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat flødefraiche som giver en dejlig cremet sauce. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.

Antal portioner
  • 1 kg friske blåmuslinger i skal
  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • 2 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • ½ dl hakkede frisk krydderurter fx persille, dild eller basilikum
  • 1 tsk groft salt

Hvidløgsflutes

  • 4 miniflutes (ca. 200 g)
  • 25 g blødt smør
  • 2 små knuste fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner i en tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt de rengjorte muslinger og vin. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Tilsæt flødefraiche, krydderurter og salt og varm det godt. Smag til.

Hvidløgsflutes

Skær imens riller i brødene, uden at skære helt igennem. Bland smør og hvidløg godt sammen og fordel det i rillerne i brødene. Placer brødene på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne og smørret er smeltet. Server straks til muslingerne.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 58 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Protein: 10 %
  • Fiber: 8,1 g
Print