Blåmuslinger med hvidløgsflutes
45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat fløde som giver en dejlig cremet sauce til muslingerne. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.
Ingredienser
Muslinger
1 kg
Friske blåmuslinger i skal
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 dl
Tør hvidvin
|
|
¼ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
½
Hakkede friske krydderurt fx persille, dild eller basilikum
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Hvidløgsflutes
4
Miniflutes (ca. 200 g)
|
|
---|---|
20 g
Blødt smør
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
Sådan gør du
Muslinger
Hvidløgsflutes
Prøv også at servere pommes frites til muslingerne - moules frites er en herlig kombination.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7888 kJ / 1885 kcal
Næringsindhold pr. 100g
920 kJ / 220 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 10 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 29,4 % | 15,9 g |
Fedt: | 60,6 % | 15,1 g |
