Blåmuslinger med hvidløgsflutes

Blåmuslinger med hvidløgsflutes

45 min
En fransk klassiker, moules mariniére, er muslinger i hvidvin. Vi har tilsat fløde som giver en dejlig cremet sauce til muslingerne. Server dine blåmuslinger med et lunt hvidløgsflutes og aftenen bliver med sikkerhed en succes.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 200° - varmluft.

Muslinger
  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner i en gryde. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt de rengjorte muslinger og vin. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Tilsæt fløde, krydderurter og salt og varm det godt. Smag til.
Hvidløgsflutes
  • Skær imens riller i brødene, uden at skære helt igennem.
  • Bland smør og hvidløg godt sammen og fordel det i rillerne i brødene.
  • Placer brødene på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne og smørret er smeltet. Server straks til muslingerne.

Prøv også at servere pommes frites til muslingerne - moules frites er en herlig kombination.

Energiindhold for hele retten:

7856 kJ / 1878 kcal

Næringsindhold pr. 100g

917 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,6 % 5,2 g
Kulhydrat: 27,3 % 14,7 g
Fedt: 63,1 % 15,6 g
Mere inspiration

Er du bare vild med muslinger - så prøv også denne muslingesuppe!

Muslingesuppe
1 time
Muslingesuppe
(61)

Ingredienser

Muslinger
1 kg Friske blåmuslinger i skal
20 g Smør
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
2 Små knuste fed hvidløg
1 dl Tør hvidvin
¼ liter Piskefløde
½ Hakkede friske krydderurt fx persille, dild eller basilikum
1 tsk Groft salt
Hvidløgsflutes
4 Miniflutes (ca. 200 g)
20 g Blødt smør
2 Små knuste fed hvidløg