Moules frites
Moules frites er en rigtig klassiker. Navnet er fransk, men moules frites stammer faktisk fra Belgien, hvor man jo også taler fransk. Moules frites er ikke svært at lave, det tager blot lidt tid - og vi synes, det er det værd. Hjemmelavede pommes frites er så meget bedre end dem fra fryseren. Server moules frites til en god vennemiddag, gerne med resten af den hvidvin, som skal i retten. Bon appetit!
Ingredienser
Pommes frites
1 kg
Skrællede bagekartofler
|
|
---|---|
1 liter
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Muslinger
1½ kg
Friske blåmuslinger i skal
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
200 g
Finthakkede skalotteløg
|
|
1 stilk
Bladselleri i små tern (ca. 50 g)
|
|
4 spsk
Finthakkede stilke af bredbladet persille
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1½ tsk
Tørret timian
|
|
1
Laurbærblad
|
|
2 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Pynt
Blade af bladselleri
|
|
---|---|
Blade af bredbladet persille
|
Sådan gør du
Pommes frites
Muslinger
Du kan dreje muslingerne i en mere asiatisk retning ved at skifte fløden ud med kokosmælk og tilsætte chili, ingefær og lime. Så passer det bedre med brød til i stedet for pommes frites.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
46280 kJ / 11061 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1128 kJ / 270 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 7,5 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 9 % | 6 g |
Fedt: | 82,3 % | 25,1 g |
Alkohol: | 1,2 % |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.