Grønkålssuppe er en rigtig efterårs- og vinterret. Det er noget så dejligt at komme ind til en grydefuld hjemmelavet varm grønkålssuppe efter en rask gåtur. Denne grønkålssuppe beholder sin flotte grønne farve og serveres med sprøde æbler og knasende hasselnødder. Hvis grønkålssuppe ikke allerede er en favorit, kan det ske at den bliver det.
Grønkålschips er skønne på suppen, og kan også bruges på salater og smørrebrød.
Udskift fx æbler og grønkålschips med rå, skrællede jordsokker og salte mandler.
Du kan bruge frosset, hakket grønkål i stedet for friskhakket i suppen - men de duer altså ikke til at lave grønkålschips af.
10301 kJ / 2462 kcal
273 kJ / 65 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 14,6 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 52,7 % | 8,5 g |
Fedt: | 32,7 % | 2,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.