Grønkålssuppe

Grønkålssuppe

45 min
Grønkålssuppe er en rigtig efterårs- og vinterret. Det er noget så dejligt at komme ind til en grydefuld hjemmelavet varm grønkålssuppe efter en rask gåtur. Denne grønkålssuppe beholder sin flotte grønne farve og serveres med sprøde æbler og knasende hasselnødder. Hvis grønkålssuppe ikke allerede er en favorit, kan det ske at den bliver det.

Sådan gør du

Grønkålssuppe
  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt kartofler og bouillon og kog suppen i ca. 20 min. under låg.
  • Kom madlavningsfløde, grønkål, salt og peber i og lad suppen koge i yderligere 2 min.
  • Blend den i ca. 3 min. til en jævn, grøn suppe og smag til.
  • Anret suppen i fire dybe skåle, pynt med æbler, hasselnødder og grønkålschips og server straks.
Mere inspiration

Grønkålschips er skønne på suppen, og kan også bruges på salater og smørrebrød.

Grønkålschips
30 min
Grønkålschips
(5)
Velbekomme!
Variation

Udskift fx æbler og grønkålschips med rå, skrællede jordsokker og salte mandler.

Tip

Du kan bruge frosset, hakket grønkål i stedet for friskhakket i suppen - men de duer altså ikke til at lave grønkålschips af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9454 kJ / 2260 kcal

Næringsindhold pr. 100g

258 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 14,5 % 2,2 g
Kulhydrat: 52,4 % 8 g
Fedt: 33,1 % 2,3 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Grønkålssuppe
Smør
15 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
2
Finthakkede fed hvidløg
5
Skrællede kartofler i grove tern
400 g
Grøntsagsbouillon
1½ liter
5 dl
Fintnittet grønkål
400 g
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Fyld
Store æbler i små tern
2
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
40 g
Grønkålsblade, tilberedt som grønkålschips - se link under opskrift
100 g
Tilbehør
Landbrød
240 g