Grønkålssuppe

Grønkålssuppe

45 min Hovedret

Grønkålssuppe er en rigtig efterårs- og vinterret. Det er noget så dejligt at komme ind til en grydefuld hjemmelavet varm grønkålssuppe efter en rask gåtur. Denne grønkålssuppe beholder sin flotte grønne farve og serveres med sprøde æbler og knasende hasselnødder. Hvis grønkålssuppe ikke allerede er en favorit, kan det ske at den bliver det.

Mere inspiration

Grønkålschips er skønne på suppen, og kan også bruges på salater og smørrebrød.

Velbekomme!
Variation

Udskift fx æbler og grønkålschips med rå, skrællede jordsokker og salte mandler.

Tip

Du kan bruge frosset, hakket grønkål i stedet for friskhakket i suppen - men de duer altså ikke til at lave grønkålschips af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10301 kJ / 2462 kcal

Næringsindhold pr. 100g

273 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,6 % 2,4 g
Kulhydrat: 52,7 % 8,5 g
Fedt: 32,7 % 2,4 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser