Grøn suppe med skaldyr

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

En dejlig varmende suppe til de kolde dage. Sprængfyldt med C-vitaminer fra grønkål, æble og lime. Og med et lille luksuriøst pift af skaldyr.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 røde æbler i små tern (ca. 250 g)
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 dl friske korianderblade

Tilbehør

  • 260 g naanbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring suppe, løg, grønkål og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Kom skaldyrene i suppen, bring den atter i kog og smag til.

Vend æbleternene med limeskal og -saft. Kom den grønne suppe i en varm skål. Drys lidt æbletern og koriander på suppen og server resten ved siden af sammen med naanbrød.

Tips

Du kan bruge frisk grønkål, som du blancherer, fjerner ribberne fra og hakker fint. Beregn ca. 300 g friske blade med ribber, men uden stok. Hvis du bruger friske skaldyr (fx rejer, blåmuslinger og jomfruhummerhaler), skal du pille og rense dem, inden du kommer dem i suppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: