Grøn suppe med skaldyr

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

En dejlig varmende suppe til de kolde dage. Sprængfyldt med C-vitaminer fra grønkål, æble og lime. Og med et lille luksuriøst pift af skaldyr.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 røde æbler i små tern (ca. 250 g)
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 dl friske korianderblade

Tilbehør

  • 260 g naanbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring suppe, løg, grønkål og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Kom skaldyrene i suppen, bring den atter i kog og smag til.

Vend æbleternene med limeskal og -saft. Kom den grønne suppe i en varm skål. Drys lidt æbletern og koriander på suppen og server resten ved siden af sammen med naanbrød.

Tips

Du kan bruge frisk grønkål, som du blancherer, fjerner ribberne fra og hakker fint. Beregn ca. 300 g friske blade med ribber, men uden stok. Hvis du bruger friske skaldyr (fx rejer, blåmuslinger og jomfruhummerhaler), skal du pille og rense dem, inden du kommer dem i suppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: