Grøn suppe med skaldyr

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

En dejlig varmende suppe til de kolde dage. Sprængfyldt med C-vitaminer fra grønkål, æble og lime. Og med et lille luksuriøst pift af skaldyr.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 røde æbler i små tern (ca. 250 g)
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 dl friske korianderblade

Tilbehør

  • 260 g naanbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring suppe, løg, grønkål og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Kom skaldyrene i suppen, bring den atter i kog og smag til.

Vend æbleternene med limeskal og -saft. Kom den grønne suppe i en varm skål. Drys lidt æbletern og koriander på suppen og server resten ved siden af sammen med naanbrød.

Tips

Du kan bruge frisk grønkål, som du blancherer, fjerner ribberne fra og hakker fint. Beregn ca. 300 g friske blade med ribber, men uden stok. Hvis du bruger friske skaldyr (fx rejer, blåmuslinger og jomfruhummerhaler), skal du pille og rense dem, inden du kommer dem i suppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: