Krabbesuppe af egen fangst
1 time
•
)
Børn som voksne synes det er sjovt at fange krabber, så hvorfor ikke tage de levende krabber med hjem og lave den skønneste suppe. Det smager godt og der er rigtig god læring her: Fra jord til bord....eller snarere fra vand til bord!
Ingredienser
2
Store tomater (ca. 125 g)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
500 g
Friskfangede levende krabber (10-15 stk. alt efter størrelse)
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
2 dl
Æblejuice
|
|
7½ dl
Vand
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Brødcroutoner
150 g
Grovbrød
|
|
---|---|
25 g
Smør - smeltet
|
|
½ tsk
Groft salt
|
200 g
Pillede, kogte rejer eller krebsehaler (ca. g)
|
|
---|---|
1 dl
Fintstrimlede basilikumblade
|
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
Sådan gør du
Brødcroutoner
Ristning
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8646 kJ / 2066 kcal
Næringsindhold pr. 100g
352 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 27,8 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 23,7 % | 4,9 g |
Fedt: | 48,5 % | 4,6 g |
Relateret video
Krabbesuppe af egen fangst
Både børn og voksne synes det er sjovt at fange krabber, så hvorfor ikke tage de levende krabber med hjem og lave den skønneste suppe. Det smager godt og der er rigtig god læring her.
