Krabbesuppe af egen fangst

Krabbesuppe af egen fangst

1 time
Børn som voksne synes det er sjovt at fange krabber, så hvorfor ikke tage de levende krabber med hjem og lave den skønneste suppe. Det smager godt og der er rigtig god læring her: Fra jord til bord....eller snarere fra vand til bord!

Sådan gør du

  • Del tomaterne i kvarte, skrab indmaden ud med en teske (gem tomatindmaden til suppen) og skær tomatkødet i små tern. Gem tomatternene til serveringen.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg løg, hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Skær imens hurtigt krabberne midt over med en stor skrap kniv. Kom dem i gryden og lad dem stege med 2-3 min.
  • Tilsæt tomatindmad, tomatpuré og paprika og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Kom æblejuice og vand i gryden og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Sluk for suppen og lad den trække i ca. 20 min.
  • Sigt suppen og kasser krabbeskrog og grøntsager.
  • Kog krabbefonden ind til der er ca. ½ liter tilbage.
  • Kom piskefløde, citronsaft, salt og peber i suppen, varm den igennem under omrøring og smag til.
Brødcroutoner
  • Skær brødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og kom dem i en lille bradepande.
  • Vend dem med smør og salt og rist brødcroutonerne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde.
  • Kom den varme suppe i en kande og anret tomattern, rejer eller krebsehaler, basilikum, citron og croutoner i skåle - så kan man selv kombinere sin ynglingssuppe.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.
Mere inspiration

Lækker suppe, når der skal være fest...

Hummersuppe
30 min
Hummersuppe
(72)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8757 kJ / 2093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

357 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 27,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 23,4 % 4,9 g
Fedt: 49,1 % 4,7 g
Relateret video
Krabbesuppe af egen fangst

Både børn og voksne synes det er sjovt at fange krabber, så hvorfor ikke tage de levende krabber med hjem og lave den skønneste suppe. Det smager godt og der er rigtig god læring her.

Ingredienser

Store tomater (ca. 125 g)
2
Smør
25 g
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Små hakkede fed hvidløg
2
Friskfangede levende krabber (10-15 stk. alt efter størrelse)
500 g
Koncentreret tomatpuré
1 spsk
Mild paprika
1 tsk
Æblejuice
2 dl
Vand
7½ dl
1½ dl
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Brødcroutoner
Grovbrød
150 g
Smør - smeltet
25 g
Groft salt
½ tsk
Pillede, kogte rejer eller krebsehaler (ca. g)
200 g
Fint strimlede frisk basilikum
1 dl
Citron (usprøjtet) i både
1