Hummersuppe

Hummersuppe

30 min
Fryseegnet
Dejlig cremet hummersuppe med hummer og/eller jomfruhummerhaler, rejer og lakserogn. Hummersuppe er en luksuriøs forret, hvor man som gæst virkelig følser sig som forkælet. Køb kogte hummere - så er hummerkødet nemt at få fat i. Da opskriften på skaldyrssuppe (som den hed tidligere) blev udviklet, var det med en krebseterning som basis. I dag bruger vi hummerfond, så suppen smager mere af hummer end af "skaldyr" - og det bliver suppen bestemt ikke ringere af. God fornøjelse!

Sådan gør du

Hummersuppe
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene og tilsæt vand, hummerfond, hvidvin og paprika.
  • Lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min.
  • Si suppen, tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op.
  • Kom hummerkød og rejer i skaldyrssuppen og varm igennem, uden at den koger. Smag til.
Ved servering af hummersuppen
  • Hæld suppen op i varme suppetallerkener eller små skåle. Læg 1 spsk cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn. Pynt med dildkviste og server ristet brød til.

Du kan lave din egen skaldyrsfond https://www.arla.dk/opskrifter/skaldyrssuppe-med-jomfruhummerspyd/ Du kan evt. tilsætte skaldyrssuppen 2 spsk cognac.

Suppen kan fryses uden skaldyr.

Energiindhold for hele retten:

8918 kJ / 2131 kcal

Næringsindhold pr. 100g

538 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 18,1 % 5,7 g
Kulhydrat: 16,2 % 5,1 g
Fedt: 65,7 % 9,6 g
Mere inspiration

Lækkert med hummer til forret en helt speciel dag - eller bare en onsdag :)

Ingredienser

Hummersuppe
20 g Smør
1 Hakket zittauerløg (ca. 75 g)
½ liter Vand
2 spsk Koncentreret hummerfond
2 dl Tør hvidvin
1 tsk Mild paprika
2 dl Piskefløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
175 g Hummerkød eller jomfruhummerhaler, kogt
100 g Pillede, kogte rejer
1½ dl Creme fraiche 38%
50 g Lakserogn
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
150 g Ristet brød