Suppe med rejer og fersken

Suppe med rejer og fersken

15 min
Karrysuppe med rejer og fersken er en gammel klassiker. Her er den i en fornyet og hurtig udgave. Velegnet som både forret og til hurtig aftensmad.

Sådan gør du

  • Lad fedtstoffet blive varmt i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og porrer i ca. 5 min. ved jævn varme. Tilsæt suppe, bouillon, vand, salt og peber og bring suppen i kog under omrøring. Smag til.
  • Bland imens ferskner, 1 dl af lage fra fersknerne, rejer, porretop og chilipeber i en skål.
  • Server den varme suppe evt. i en kande og fyldet i en skål. Således kan gæsten selv komme fyld og suppe i tallerkenen. Server sammen med ristet flutes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8310 kJ / 1986 kcal

Næringsindhold pr. 100g

333 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 20,4 % 4 g
Kulhydrat: 51,7 % 10,1 g
Fedt: 27,9 % 2,5 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave karrysuppen fra bunden, finder du en opskrift her.

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(49)

Ingredienser

Rapsolie
1 spsk
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Store finthakkede fed hvidløg
2
Porrer i tynde ringe (ca. 275 g)
3
Karrysuppe
1 liter
Grøntsagsbouillon pulver
1 spsk
Vand
2 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Afdryppede ferskner fra dåse i små tern (gem lagen)
225 g
Afdryppede rejer
300 g
Finthakkede porrer
3 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 tsk
Tilbehør
Ristet flutes
240 g