Rødtungeroulade med laks og fine urter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

45 min

En meget elegant forret som dine gæster vil elske. Især velegnet som en rigtig dameforret.

Ingredienser

Antal portioner

Souffléfars

  • 3 hele rødtungefileter (ca. 250 g)

Safransauce med fine urter

Pynt

  • plukkede friske krydderurt, fx dild, kørvel og brøndkarse
  • olivenolie
  • friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 180 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Souffléfars

Rens laksen for eventuelle ben og skær den i mindre stykker. Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt fløde, æggehvide, dild, citronskal og peber og hak i yderligere ca. 30 sek. Kom souffléfarsen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle og læg farsen i køleskabet.

Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Del hver filet på langs. Rul fiskefileterne sammen som en lille roulade - fra halespidsen og med skindsiden indad. Stil dem i et lille smurt ovnfast fad med den tykke side nedad. Fordel souffléfarsen i det lille hul i fisken så det stikker lidt op. Bag fiskene midt i ovnen.

Safransauce med fine urter

Kom hvidvin og safran i en lille gryde. Bring det i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til der er ½ dl tilbage. Tilsæt fløde, porre, gulerod, salt og peber og kog blandingen i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er al dente. Tilsæt citronsaft og smag til.

Anret de små fiskeruller i små dybe tallerkener. Fordel saucen rundt om fisken. Vend krydderurterne i olie og citronsaft. Læg det på fisken som pynt. Server sammen med ristet brød.

Tip

I stedet for en sprøjtepose kan man bruge en almindelig lille frysepose, hvor man klipper et hul i det ene hjørne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Her vil en fadlagret chardonnay være helt perfekt, og gerne en god bourgogne fx meursault eller puligny-montrachet eller en fadlagret chablis grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer