Rødtungeroulade med laks og fine urter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

45 min

En meget elegant forret som dine gæster vil elske. Især velegnet som en rigtig dameforret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Souffléfars

  • 3 hele rødtungefileter (ca. 250 g)

Safransauce med fine urter

Pynt

  • plukkede friske krydderurt, fx dild, kørvel og brøndkarse
  • olivenolie
  • friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 180 g ristet brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Souffléfars

Rens laksen for eventuelle ben og skær den i mindre stykker. Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt fløde, æggehvide, dild, citronskal og peber og hak i yderligere ca. 30 sek. Kom souffléfarsen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle og læg farsen i køleskabet.

Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Del hver filet på langs. Rul fiskefileterne sammen som en lille roulade - fra halespidsen og med skindsiden indad. Stil dem i et lille smurt ovnfast fad med den tykke side nedad. Fordel souffléfarsen i det lille hul i fisken så det stikker lidt op. Bag fiskene midt i ovnen.

Safransauce med fine urter

Kom hvidvin og safran i en lille gryde. Bring det i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til der er ½ dl tilbage. Tilsæt fløde, porre, gulerod, salt og peber og kog blandingen i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er al dente. Tilsæt citronsaft og smag til.

Anret de små fiskeruller i små dybe tallerkener. Fordel saucen rundt om fisken. Vend krydderurterne i olie og citronsaft. Læg det på fisken som pynt. Server sammen med ristet brød.

Tip

I stedet for en sprøjtepose kan man bruge en almindelig lille frysepose, hvor man klipper et hul i det ene hjørne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Her vil en fadlagret chardonnay være helt perfekt, og gerne en god bourgogne fx meursault eller puligny-montrachet eller en fadlagret chablis grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer

Andre gode forslag