Rødtungeroulade med laks og fine urter

Rødtungeroulade med laks og fine urter

45 min
En meget elegant forret som dine gæster vil elske. Især velegnet som en rigtig dameforret.

Sådan gør du

Souffléfars
  • Rens laksen for eventuelle ben og skær den i mindre stykker.
  • Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
  • Tilsæt fløde, æggehvide, dild, citronskal og peber og hak i yderligere ca. 30 sek.
  • Kom souffléfarsen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle og læg farsen i køleskabet.
  • Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Del hver filet på langs.
  • Rul fiskefileterne sammen som en lille roulade - fra halespidsen og med skindsiden indad.
  • Stil dem i et lille smurt ovnfast fad med den tykke side nedad.
  • Fordel souffléfarsen i det lille hul i fisken så det stikker lidt op.
  • Bag fiskene midt i ovnen.
Safransauce med fine urter
  • Kom hvidvin og safran i en lille gryde. Bring det i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til der er ½ dl tilbage.
  • Tilsæt fløde, porre, gulerod, salt og peber og kog blandingen i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er al dente. Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Anret de små fiskeruller i små dybe tallerkener. Fordel saucen rundt om fisken. Vend krydderurterne i olie og citronsaft. Læg det på fisken som pynt. Server sammen med ristet brød.
Tip
  • I stedet for en sprøjtepose kan man bruge en almindelig lille frysepose, hvor man klipper et hul i det ene hjørne.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6258 kJ / 1496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,9 % 7,5 g
Kulhydrat: 35,2 % 9,8 g
Fedt: 37,9 % 4,9 g

Ingredienser

Souffléfars
Laksefilet uden skind (ca. g)
100 g
Groft salt
¼ tsk
½ dl
Æggehvide (ca. spsk)
1 spsk
Finthakket dild
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskkværnet peber
Hele rødtungefileter (ca. 250 g)
3
Safransauce med fine urter
Hvidvin
2 dl
Safran (ca. tsk)
¼ tsk
4½ dl
Porre i tynde strimler (ca. 100 g)
1
Gulerod i tynde strimler (ca. 100 g)
1
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Pynt
Plukkede friske krydderurter, fx dild, kørvel og brøndkarse
Olivenolie
Friskpresset citronsaft
Tilbehør
Ristet brød
180 g