Rødtunge med urter

Rødtunge med urter

45 min
Rødtungen er her rullet sammen om krydderurter og blåskimmelost. Serveres med cremet pasta.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodtunge-med-urter-/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad pastaen dryppe af i en sigte.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg grøntsagerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber og giv grøntsagerne et opkog. Fordel den afdryppede pasta i 4 ovnfaste skåle og derpå grøntsager med væde.
  • Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Drys med salt og peber. Rul fiskefileterne stramt om ost og krydderurter - fra halespidsen og med skindsiden indad. Skær rullerne midt over og læg 2 i hver skål. Bag retten midt i ovnen. Drys med ost ved serveringen.
Energiindhold for hele retten:

7615 kJ / 1820 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 31,8 % 7,2 g
Kulhydrat: 21,3 % 4,8 g
Fedt: 46,9 % 4,8 g

Ingredienser

250 g Frisk pasta, fx fettuccine
25 g Smør
2 Porrer i meget tynde strimler
3 Gulerødder i meget tynde stave
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
1 dl Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Rødtungefileter
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Blåskimmelost i mindre stykker
1 dl Grofthakkede krydderurter, fx dild, persille og kørvel
25 g Blåskimmelost