Rødtunge med urter

45 min
Rødtunge med urter

Rødtungen er her rullet sammen om krydderurter og blåskimmelost. Serveres med cremet pasta.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

250 g Frisk pasta, fx fettuccine
25 g Smør
2 Porrer i meget tynde strimler
3 Gulerødder i meget tynde stave
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
1 dl Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Rødtungefileter
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Blåskimmelost i mindre stykker
1 dl Grofthakkede krydderurter, fx dild, persille og kørvel
25 g Blåskimmelost

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad pastaen dryppe af i en sigte.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg grøntsagerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber og giv grøntsagerne et opkog. Fordel den afdryppede pasta i 4 ovnfaste skåle og derpå grøntsager med væde.
  • Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Drys med salt og peber. Rul fiskefileterne stramt om ost og krydderurter - fra halespidsen og med skindsiden indad. Skær rullerne midt over og læg 2 i hver skål. Bag retten midt i ovnen. Drys med ost ved serveringen.

Bagetid

  • Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7606 kJ / 1818 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 31,8 % 7,1 g
Fedt: 46,9 % 4,8 g
Kulhydrat: 21,3 % 4,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodtunge-med-urter-/