Rødtunge med urter

Rødtunge med urter

45 min
Rødtungen er her rullet sammen om krydderurter og blåskimmelost. Serveres med cremet pasta.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad pastaen dryppe af i en sigte.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg grøntsagerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin, fløde, salt og peber og giv grøntsagerne et opkog. Fordel den afdryppede pasta i 4 ovnfaste skåle og derpå grøntsager med væde.
  • Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Drys med salt og peber. Rul fiskefileterne stramt om ost og krydderurter - fra halespidsen og med skindsiden indad. Skær rullerne midt over og læg 2 i hver skål. Bag retten midt i ovnen. Drys med ost ved serveringen.
Energiindhold for hele retten:

9011 kJ / 2154 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 29,6 % 7,9 g
Kulhydrat: 29,9 % 8 g
Fedt: 40,5 % 5 g

Ingredienser

Frisk hvid pasta, fx fettuccine
250 g
Smør
25 g
Porrer i meget tynde strimler
2
Gulerødder i meget tynde stave
3
Tør hvidvin, fx riesling
1 dl
Madlavningsfløde
1 dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Rødtungefileter
4
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Blåskimmelost i mindre stykker
100 g
Grofthakkede krydderurter, fx dild, persille og kørvel
1 dl
Blåskimmelost
25 g