Laksesalat på sprød krydderurtebund

Laksesalat på sprød krydderurtebund

30 min
Forret med røget laks serveret på sprød krydderurtesalat - en lækker forret for både øjne og mund!

Sådan gør du

Laksesalat
  • Vend cremefraiche, peberfrugt, purløg og citronsaft sammen i en skål. Vend laks, salt og peber i og smag til.
  • Skyl salat og krydderurter og lad det dryppe godt af i et dørslag. Pluk salat og krydderurter i mindre stykker og vend dem sammen i en skål.
  • Læg salat og krydderurter på et fad. Anret ca. halvdelen af laksesalaten herpå og server resten i en skål ved siden af. Fordel laks i strimler ovenpå. Pynt med friske krydderurter og citronbåde. Server laksesalaten med lune flutes.
Energiindhold for hele retten:

4404 kJ / 1053 kcal

Næringsindhold pr. 100g

545 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,6 % 7,2 g
Kulhydrat: 27,6 % 8,8 g
Fedt: 49,8 % 7,3 g

Ingredienser

Laksesalat
250 g Creme fraiche
1 Finthakket grøn peberfrugt (ca. 125 g)
2 spsk Finthakket purløg
1½ spsk Friskpresset citronsaft
150 g Finthakket røget laks
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
75 g Salat, fx frisée
25 g Blandede friske krydderurter - fx purløg, kørvel og brøndkarse
50 g Skiveskåret røget laks i strimler
Pynt
Friske krydderurter, fx purløg, kørvel og brøndkarse
Citroner (usprøjtede) i både
Tilbehør
100 g Lunt flutes i 4 skiver
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk