Laksesalat på sprød krydderurtebund

Laksesalat på sprød krydderurtebund

30 min
Forret med røget laks serveret på sprød krydderurtesalat - en lækker forret for både øjne og mund!

Sådan gør du

Laksesalat
  • Vend cremefraiche, peberfrugt, purløg og citronsaft sammen i en skål. Vend laks, salt og peber i og smag til.
  • Skyl salat og krydderurter og lad det dryppe godt af i et dørslag. Pluk salat og krydderurter i mindre stykker og vend dem sammen i en skål.
  • Læg salat og krydderurter på et fad. Anret ca. halvdelen af laksesalaten herpå og server resten i en skål ved siden af. Fordel laks i strimler ovenpå. Pynt med friske krydderurter og citronbåde. Server laksesalaten med lune flutes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4396 kJ / 1051 kcal

Næringsindhold pr. 100g

544 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 22,7 % 7,3 g
Kulhydrat: 27,3 % 8,7 g
Fedt: 50 % 7,4 g

Ingredienser

Laksesalat
Creme fraiche
250 g
Finthakket grøn peberfrugt (ca. 125 g)
1
Finthakket purløg
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Finthakket røget laks
150 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Friséesalat
75 g
Blandede friske krydderurter - fx purløg, kørvel og brøndkarse
25 g
Skiveskåret røget laks i strimler
50 g
Pynt
Friske krydderurter, fx purløg, kørvel og brøndkarse
Citroner (usprøjtede) i både
Tilbehør
Lunt flutes i 4 skiver
100 g