Gratineret hummer med citron og hvidløg

20 min
Gratineret hummer med citron og hvidløg

Hummer smager rigtig godt og skaber en skøn stemning. Prøv disse hvidløgs og citron gratinerede hummere, som både smager og syner eksklusivt. Det tager ikke lang tid at forberede hummerne, - og du kan tage kødet ud af skallerne i god tid - og så gratinere hummerne i ovnen lige inden servering - nemt og praktisk. Klassisk opskrifte med hummer, citron og hvidløg - en enkelt og meget lækker opskrift på hummer, når det bare skal være hummersmagen der er i fokus. Prøv denne velsmagende opskrift næste gang du vil forkæle dine gæster lidt ekstra.

Ingredienser

Hummer

2 Kogte hummere (ca. 1200 g)
100 g Smør
1 Finthakket fed hvidløg
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Rasp

Pynt

½ Citron (usprøjtet) i 4 både

Sådan gør du

Hummer

  • Flæk hummerne midt ned gennem ryg og hale. Fjern mave, hjerne og tarm.
  • Giv kløerne nogle gok, så skallerne revner og kan trækkes af - men lad dem sidde på, så man selv fjerner skallen, når hummerne skal spises.
  • Skrab kødet ud af midterstykkerne, hak det groft og læg det tilbage i skallerne.
  • Bland smør med hvidløg, citronsaft og -skal, salt og peber.
  • Fordel smørret på de 4 halve hummere og læg dem på en plade med alufolie.
  • Drys rasp på hummerkødet og gratiner øverst i ovnen i ca. 5 min. ved 250° - traditionel ovn - lige inden serveringen.

Læs mere om hummer her.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11490 kJ / 2746 kcal

Næringsindhold pr. 100g

810 kJ / 194 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 56,7 % 27 g
Kulhydrat: 2,6 % 1,2 g
Fedt: 40,7 % 8,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gratineret-hummer-med-citron-og-hvidlog/