Gratineret hummer med citron og hvidløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

20 min

Gratineret hummer med klassiske smage fra smør, citron og hvidløg. Helt enkelt og godt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 kogte hummere (ca. 1200 g)
  • 100 g smør
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rasp

Pynt

  • ½ citron (usprøjtet) i 4 både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk hummerne midt ned gennem ryggen og halen. Fjern mave, hjerne og tarm. Giv kløerne nogle gok, så skallerne revner og kan trækkes af - men lad dem sidde på, så man selv gør det når hummerne skal spises. Skrab kødet ud af midterstykkerne, hak det groft og læg det tilbage i skallerne.

Bland smør med hvidløg, citronsaft og -skal, salt og peber. Fordel smørret på de 4 halve hummere og læg dem på en plade med alufolie. Drys rasp på dem og gratiner dem øverst i ovnen - lige inden serveringen.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag