Hummer med lun spicy sauce og sprøde tortillas

Hummer med lun spicy sauce og sprøde tortillas

45 min
Så er der fest.....en halv hummer til hver serveret med en luftig og cremet, lun sauce og sprøde "chips".

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 7 min. ved 225° traditionel ovn.

Spicy sauce
  • Rør æggeblommer, piskefløde, chili, appelsinsaft, eddike og salt sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen til kogepunktet ved jævn til kraftig varme - pisk godt. Kom det kolde smør i lidt efter lidt, stadig under kraftig piskning. Tag gryden af varmen, så snart de første bobler viser sig. Bliv ved med at piske i ca. ½ min. Smag saucen til. Du kan holde saucen lun i vandbad.
  • Pensl de 3 tortillas med vand og drys med appelsinskal og salt. Skær pandekagerne ud i lange strimler (ca. 2 cm bredde). Læg tortillasstrimlerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.
Hummer
  • Kom hummerne i kogende vand tilsat salt. Bring vandet i kog og lad hummerne trække i ca. 3 min. så de bliver varme. Tag hummerne op og flæk dem på langs med en kraftig kniv.
  • Fordel salaten på 6 tallerkener og læg en halv, lun hummer på hver. Kom saucen i små skåle og stil en skål på hver tallerken. Server med sprøde tortillas.
Energiindhold for hele retten:

12054 kJ / 2881 kcal

Næringsindhold pr. 100g

229 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 45,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 6,9 % 0,9 g
Fedt: 47,3 % 2,9 g

Ingredienser

Spicy sauce
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
1½ dl Piskefløde
1 spsk Meget finthakket rød chilipeber
2 spsk Friskpresset appelsinsaft
1 tsk Hvidvinseddike
¼ tsk Groft salt
50 g Koldt smør i mindre stykker
3 Små majstortillaer
Vand
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
¾ tsk Havsalt
Hummer
3 Kogte hummere (ca. 1800 g)
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
50 g Rensede babysalatblade