Hummer

Hummer
Hummer er kendt som en yderst lækker og eksklusiv spise. Det smagfulde skalddyr indgår i mange spændende retter. Er du til en kraftig hummersuppe, kan du prøve at tilføje frisk koriander og ingefær. Vil du servere finger-food for dine gæster, er hummerhaler med en frisk tomatmayonnaise et godt bud.Endanskhummervejer normalt 600-650 g og kan blive op til 30 cm lang. Farven kan variere meget, normalt er de blåsorte, men nogle gange grønlige - ja, selv hvidlige arter findes. De fanges i Nordatlanten.

Udseende

En canadisk hummer er mere brunlig og en anelse mere grov og trevlet i kødet end den danske. Den fanges langs den canadiske kyst nord for Boston. Jomfruhummere (dybvandshummere) er normalt 15 cm i længden, hannen kan blive op til 24 cm og hunnen højst 20 cm lang.

I Danmark fiskes de i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Kødet er hvidt og fast med en svag lyserød farve på ryggen. Jomfruhummerens kød er noget finere i konsistensen end den store hummer.

Sæson

Sæson for danske hummere er april til oktober, canadisk hummer fås hele året. Forhandles friske og hummerhaler fås ferske i lage og som frostvare. Sæsonen for jomfruhummer er hele året. Forhandles friske og som konserves og som frostvare.

Kilder

  • Karolines Køkken