Rejer

De røde rejer (dybhavsrejer, koldtvandsrejer, nordsørejer og grønlandsrejer) kan blive op til 16-17 cm lange og fanges i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten.

Udseende

Som regel er de pillede, men de fås dog også frosne med skal.

Anvendelse

Kan koges, grilles eller steges. Rejer spises som regel ferske eller indgår i retter.

Friske rejer fungerer rigtig godt i salater pga. deres milde og sødlige smag. De mest almindelige typer rejer er koldtvandsrejer, fjordrejer og tigerrejer (varmtvandsrejer). Koldtvandsrejer, bedre kendt som nordsørejer eller grøndlandsrejer, har sæson fra februar til maj samt september til november. Fjordrejer har sæson fra april til september og serveres ofte som pil selv-rejer, hvor størstedelen af tigerrejerne opdrettes i Asien og Mellemamerika, men derfor også har sæson hele året.

Sæson

Sæson for friske nordsørejer: februar-maj og september-november. Forhandles hele året som ferske i lage, frosne og som konserves.

Kilder

  • Karolines Køkken