Citronstegte rejer og karrysauce med mango

Citronstegte rejer og karrysauce med mango

30 min
En smuk og lækker ret med bl.a. karrysauce, mango, grøntsager og stegte tigerrejer.....velsmagende og hurtig.

Sådan gør du

Stegte rejer
  • Pil rejerne - lad evt. haleviften blive siddende. Lad olien blive varm i en pande. Steg rejerne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Tilsæt citronsaft og steg, stadig ved kraftig varme, i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og drys rejerne med citronskal og salt.
  • Kom imens saucen i en tykbundet gryde sammen med squash, tomater og salt og bring det i kog. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Vend mangotern og spinatblade i retten (gem lidt spinat til pynt) og varm godt igennem. Smag til. Kom karrysaucen i et dybt fad, hæld rejerne hen over og pynt med lidt spinatblade. Server med kogte ris.
Energiindhold for hele retten:

10096 kJ / 2413 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 15,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 55,2 % 15,8 g
Fedt: 29,5 % 3,9 g
Relateret video
Sådan skærer du en mango.

Ingredienser

Stegte rejer
300 g Rå tigerrejer med skal
2 spsk Olivenolie
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
½ liter Karrysauce
1 Grøn squash i 2 x 2 cm tern (ca. 250 g)
5 Tomater i tykke både (ca. 375 g)
½ tsk Groft salt
1 Mangofrugt i tern (ca. 250 g)
100 g Rensede babyspinatblade
Tilbehør
240 g Basmatiris - koges