Citronstegte rejer og karrysauce med mango

Citronstegte rejer og karrysauce med mango

30 min
En smuk og lækker ret med bl.a. karrysauce, mango, grøntsager og stegte tigerrejer.....velsmagende og hurtig.

Sådan gør du

Stegte rejer
  • Pil rejerne - lad evt. haleviften blive siddende. Lad olien blive varm i en pande. Steg rejerne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Tilsæt citronsaft og steg, stadig ved kraftig varme, i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og drys rejerne med citronskal og salt.
  • Kom imens saucen i en tykbundet gryde sammen med squash, tomater og salt og bring det i kog. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Vend mangotern og spinatblade i retten (gem lidt spinat til pynt) og varm godt igennem. Smag til. Kom karrysaucen i et dybt fad, hæld rejerne hen over og pynt med lidt spinatblade. Server med kogte ris.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10170 kJ / 2431 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 54,9 % 15,8 g
Fedt: 30 % 4 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Stegte rejer
Rå tigerrejer med skal
300 g
Olivenolie
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Groft salt
½ tsk
½ liter
Grøn squash i 2 x 2 cm tern (ca. 250 g)
1
Tomater i tykke både (ca. 375 g)
5
Groft salt
½ tsk
Mangofrugt i tern (ca. 250 g)
1
Rensede babyspinatblade
100 g
Tilbehør
Basmatiris - koges
240 g