Citronstegte rejer og karrysauce med mango
30 min

Citronstegte rejer og karrysauce med mango

En smuk og lækker ret med bl.a. karrysauce, mango, grøntsager og stegte tigerrejer.....velsmagende og hurtig.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronstegte rejer og karrysauce med mango

En smuk og lækker ret med bl.a. karrysauce, mango, grøntsager og stegte tigerrejer.....velsmagende og hurtig.

Antal portioner

Stegte rejer

  • 300 g rå tigerrejer med skal
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ liter Karolines Køkken® Karrysauce
  • 1 grøn squash i 2 x 2 cm tern (ca. 250 g)
  • 5 tomater i tykke både (ca. 375 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 mangofrugt i tern (ca. 250 g)
  • 100 g rensede babyspinatblade

Tilbehør

  • 240 g basmatiris - koges

Fremgangsmåde:

Stegte rejer

Pil rejerne - lad evt. haleviften blive siddende. Lad olien blive varm i en pande. Steg rejerne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Tilsæt citronsaft og steg, stadig ved kraftig varme, i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og drys rejerne med citronskal og salt.

Kom imens saucen i en tykbundet gryde sammen med squash, tomater og salt og bring det i kog. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Vend mangotern og spinatblade i retten (gem lidt spinat til pynt) og varm godt igennem. Smag til. Kom karrysaucen i et dybt fad, hæld rejerne hen over og pynt med lidt spinatblade. Server med kogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 24 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Protein: 16 %
  • Fiber: 20,9 g
Print