Citronstegte rejer og karrysauce med mango

Citronstegte rejer og karrysauce med mango

30 min
En smuk og lækker ret med bl.a. karrysauce, mango, grøntsager og stegte tigerrejer.....velsmagende og hurtig.
https://www.arla.dk/opskrifter/masalasauce-med-stegte-rejer/

Sådan gør du

Stegte rejer
  • Pil rejerne - lad evt. haleviften blive siddende. Lad olien blive varm i en pande. Steg rejerne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Tilsæt citronsaft og steg, stadig ved kraftig varme, i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og drys rejerne med citronskal og salt.
  • Kom imens saucen i en tykbundet gryde sammen med squash, tomater og salt og bring det i kog. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Vend mangotern og spinatblade i retten (gem lidt spinat til pynt) og varm godt igennem. Smag til. Kom karrysaucen i et dybt fad, hæld rejerne hen over og pynt med lidt spinatblade. Server med kogte ris.
Energiindhold for hele retten:

10096 kJ / 2413 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 15,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 55,2 % 15,8 g
Fedt: 29,5 % 3,9 g
Relateret video
Sådan skærer du en mango.

Ingredienser

Stegte rejer
300 g Rå tigerrejer med skal
2 spsk Olivenolie
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
½ liter Karrysauce
1 Grøn squash i 2 x 2 cm tern (ca. 250 g)
5 Tomater i tykke både (ca. 375 g)
½ tsk Groft salt
1 Mangofrugt i tern (ca. 250 g)
100 g Rensede babyspinatblade
Tilbehør
240 g Basmatiris - koges