Stegte rejer med ris

Stegte rejer med ris

30 min
Hurtig, nem og spicy ret med rejer og pak-choi kål.

Sådan gør du

Stegte rejer
  • Dup rejerne tørre evt. med køkkenrulle.
  • Skær den grønne top af pak-choi 'erne og striml det fint til pynt. Del de 4 pak-choi i halve.
  • Lad smørret blive gyldent i en stor pande. Steg hver pak-choi ca. 3 min. på hver side og drys med salt. Tag dem af panden og stil til side.
  • Skru op til kraftig varme og svits rejerne i panden i ca. 2 min.
  • Tilsæt fløde og chilisauce og bring saucen i kog.
Stegte rejer med ris
  • Server stegte rejer i panden med de stegte pak-choi.
  • Drys med strimlet kåltop og server med risene til.
Tips

Skru gerne op for styrken med mere tilsætning af chili. Du kan udskifte nogle af rejerne med stykker af hvid fisk og/eller muslinger. Kan du ikke skaffe bok-choi kan du forsøge dig med kinakål, små nye spidskål eller hjertesalat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8382 kJ / 2003 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 23,7 % 6,8 g
Kulhydrat: 57,1 % 16,5 g
Fedt: 19,2 % 2,5 g
Mere inspiration

Er du glad for rejer og ris er paella måske også noget for dig?

Paella med rejer
45 min
Paella med rejer
(46)

Ingredienser

Stegte rejer
Optøede, pillede kogte tigerrejer
300 g
Små pak-choi (ca. 800 g)
4
Smør
20 g
Groft salt
1 tsk
Madlavningsfløde
¼ liter
Stærk chilisauce, fx sriracha
1 spsk
Tilbehør
Jasminris - koges (ca. dl)
320 g