Stegte rejer med ris

30 min
Stegte rejer med ris

Hurtig, nem og spicy ret med rejer og pak-choi kål.

Ingredienser

Stegte rejer

300 g Optøede, pillede kogte tigerrejer
4 Små pak-choi (ca. 800 g)
20 g Smør
1 tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Stærk chilisauce, fx sriracha

Tilbehør

4 dl Jasminris - koges (ca. dl)

Sådan gør du

Stegte rejer

  • Dup rejerne tørre evt. med køkkenrulle.
  • Skær den grønne top af pak-choi 'erne og striml det fint til pynt. Del de 4 pak-choi i halve.
  • Lad smørret blive gyldent i en stor pande. Steg hver pak-choi ca. 3 min. på hver side og drys med salt. Tag dem af panden og stil til side.
  • Skru op til kraftig varme og svits rejerne i panden i ca. 2 min.
  • Tilsæt fløde og chilisauce og bring saucen i kog.

Stegte rejer med ris

  • Server stegte rejer i panden med de stegte pak-choi.
  • Drys med strimlet kåltop og server med risene til.

Skru gerne op for styrken med mere tilsætning af chili. Du kan udskifte nogle af rejerne med stykker af hvid fisk og/eller muslinger. Kan du ikke skaffe bok-choi kan du forsøge dig med kinakål, små nye spidskål eller hjertesalat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8391 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 23,7 % 5,2 g
Kulhydrat: 57,1 % 12,6 g
Fedt: 19,2 % 1,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-rejer-med-ris/