Paella med rejer

Paella med rejer

45 min
Paella er en spansk risret der kan tilberedes med rejer, skaldyr, chorizo og grøntsager. Her får du en opskriften en paella med rejer - og du kan selv lege videre med de råvarer, du ønsker dig. Spansk paella er normalt dejlig fedtet af god olivenolie og ses ofte med flere forskellige fisk, blæksprutter, muslinger eller jomfruhummere. Vi har sparet lidt på olien, men du kan skrue op, hvis du synes. Paella med rejer smager af - og får farve af safran, som er helt afgørende for at paellaen smager og dufter rigtigt.

Sådan gør du

Paella
  • Varm olien i en stor wok eller stegegryde ved kraftig varme. Svits peberfrugter og forårsløg i ca. 2 min. Tag grøntsagerne op.
  • Smelt smørret og svits ris og safran i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg 20 - 25 min., eller til de er møre.
  • Vend de svitsede grøntsager i risene sammen med rejer, salt og peber. Varm retten igennem og smag til.
Ved serveringen
  • Pynt paellaen med citronbåde og server sprødt flute til.

I stedet for rejer kan du bruge 2 dåser muslinger (a ca. 250 g) og kun 1½ tsk groft salt. Lad muslingerne dryppe af. I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Energiindhold for hele retten:

11688 kJ / 2793 kcal

Næringsindhold pr. 100g

465 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,5 % 5,1 g
Kulhydrat: 61,6 % 16,8 g
Fedt: 19,9 % 2,5 g
Mere inspiration

Det smager bare godt med hjemmebagte flutes til paella

Flutes
60+ min
Flutes
(81)

Ingredienser

Paella
2 spsk Olivenolie
20 g Smør
4 Røde peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
2 bundter Forårsløg i skrå stykker (ca. 200 g)
320 g Risottoris (ca. 4 dl)
¼ pakke Safran
7 dl Grøntsagsbouillon
800 g Optøede, frosne nordsørejer med skal
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Citroner (usprøjtede) i både
Tilbehør
240 g Flutes