Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

Super hurtig og nem lille forret til en gæstemiddag.

Ingredienser

Antal portioner

Pasta kiks

  • 100 g friske lasagneplader
  • 2 spsk vand
  • ¼ tsk havsalt, fx meldon

Hvidløgssuppe

  • 1 fennikel i små tern
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 150 g Buko® Garli Garli
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk lys saucejævner
  • 200 g fersk laks i tern
  • 100 g kogte tigerrejer uden halevifte

Pynt

  • klippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Pastakiks

Skær lasagnepladerne i mindre trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med vand og drys havsalt på. Bag kiksene midt i ovnen.

Hvidløgssuppe

Bring fennikel, bouillon, flødeost, salt og peber i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt saucejævner under omrøring og lad suppen koge i ca. 1 min. Tilsæt laks og rejer, læg låget på og tag gryden af varmen. Lad suppen stå i ca. 2 min. Varm evt. suppen igennem og smag til. Kom suppen i små varme suppe skåle og drys med purløg. Server de sprøde pastakiks til suppen.

Tip

Pastakiks kan bages i forvejen og opbevares i en kagedåse.

Bagetid

Ca. 5 min ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 47 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En fyldig, tør hvidvin på riesling-druen vil være god her, evt fra Alsace, eller andre steder i Europa. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks