Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks

30 min
Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks

Super hurtig og nem lille forret til en gæstemiddag.

Ingredienser

Pasta kiks

100 g Friske lasagneplader
2 spsk Vand
¼ tsk Flagesalt

Hvidløgssuppe

1 Fennikel i små tern
½ liter Grøntsagsbouillon
150 g Pikant flødeost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Lys saucejævner
200 g Fersk laks i tern
100 g Kogte tigerrejer uden halevifte

Pynt

Klippet purløg

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min ved 200°.

Pastakiks

  • Skær lasagnepladerne i mindre trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med vand og drys havsalt på. Bag kiksene midt i ovnen.

Hvidløgssuppe

  • Bring fennikel, bouillon, flødeost, salt og peber i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt saucejævner under omrøring og lad suppen koge i ca. 1 min. Tilsæt den rå laks og rejer, læg låget på og tag gryden af varmen. Lad suppen stå i ca. 2 min. Varm evt. suppen igennem og smag til. Kom suppen i små varme suppe skåle og drys med purløg. Server de sprøde pastakiks til suppen.

Tip

  • Pastakiks kan bages i forvejen og opbevares i en kagedåse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4489 kJ / 1073 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 33,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 16,2 % 3,1 g
Fedt: 50,5 % 4,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hvidlogssuppe-med-laks-og-sprode-pastakiks/