Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks
30 min

Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks

Super hurtig og nem lille forret til en gæstemiddag.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks

Super hurtig og nem lille forret til en gæstemiddag.

Antal portioner

Pasta kiks

  • 100 g friske lasagneplader
  • 2 spsk vand
  • ¼ tsk havsalt, fx meldon

Hvidløgssuppe

  • 1 fennikel i små tern
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 150 g Buko® Garli
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk lys saucejævner
  • 200 g fersk laks i tern
  • 100 g kogte tigerrejer uden halevifte

Pynt

  • klippet purløg

Fremgangsmåde:

Pastakiks

Skær lasagnepladerne i mindre trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med vand og drys havsalt på. Bag kiksene midt i ovnen.

Hvidløgssuppe

Bring fennikel, bouillon, flødeost, salt og peber i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt saucejævner under omrøring og lad suppen koge i ca. 1 min. Tilsæt laks og rejer, læg låget på og tag gryden af varmen. Lad suppen stå i ca. 2 min. Varm evt. suppen igennem og smag til. Kom suppen i små varme suppe skåle og drys med purløg. Server de sprøde pastakiks til suppen.

Tip

Pastakiks kan bages i forvejen og opbevares i en kagedåse.

Bagetid

Ca. 5 min ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En fyldig, tør hvidvin på riesling-druen vil være god her, evt fra Alsace, eller andre steder i Europa. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks