Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks

Hvidløgssuppe med laks og sprøde pastakiks

30 min
Super hurtig og nem lille forret til en gæstemiddag.

Sådan gør du

Pastakiks
  • Skær lasagnepladerne i mindre trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med vand og drys havsalt på. Bag kiksene midt i ovnen.
Hvidløgssuppe
  • Bring fennikel, bouillon, flødeost, salt og peber i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt saucejævner under omrøring og lad suppen koge i ca. 1 min. Tilsæt den rå laks og rejer, læg låget på og tag gryden af varmen. Lad suppen stå i ca. 2 min. Varm evt. suppen igennem og smag til. Kom suppen i små varme suppe skåle og drys med purløg. Server de sprøde pastakiks til suppen.
Tip
  • Pastakiks kan bages i forvejen og opbevares i en kagedåse.
Bagetid
  • Ca. 5 min ved 200°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4825 kJ / 1153 kcal

Næringsindhold pr. 100g

352 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 31 % 6,4 g
Kulhydrat: 14,5 % 3 g
Fedt: 54,5 % 5,2 g

Ingredienser

Pasta kiks
Friske lasagneplader
100 g
Vand
2 spsk
Havsalt, fx meldon
¼ tsk
Hvidløgssuppe
Fennikel i små tern
1
Grøntsagsbouillon
½ liter
150 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Lys saucejævner
1 spsk
Fersk laks i tern
200 g
Kogte tigerrejer uden halevifte
100 g
Pynt
Klippet purløg