Vintersuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

30 min

Dejlig suppe med masser af rodfrugter og krydderurter serveret med bacondrys.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg rodfrugter, fx kartofler, knoldselleri, gulerod og pastinak
  • 1 zittauerløg i mindre stykker (ca. 75 g)
  • 1 liter vand
  • 2 hønsebouillon-terninger
  • 2 dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche  5%
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl hakkede krydderurter, fx timian, rosmarin og purløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g bacon i små tern
  • 2 små finthakkede fed hvidløg

Pynt

  • hakkede friske krydderurt

Tilbehør

  • 300 g grovbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sek. Bring vand og bouillon i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grøntsager. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Kom suppen tilbage i blenderen og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Fyld kun blenderglasset halvt op.

Rør fraiche sammen med mel til en jævning. Kom suppen tilbage i gryden sammen med resten af grøntsagerne, jævning og krydderurter. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Kom imens bacon og hvidløg i en kold pande. Skru op til kraftig varme og lad baconen stege i ca. 4 min. - rør af og til. Skru ned til jævn varme og lad baconen stege i ca. 8 min., eller til det er sprødt og gyldent - lad baconen dryppe af på fedtsugende papir.

Server straks den cremede suppe med bacondrys på toppen og brød til.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 19 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag