Den klassiske rødbedesuppe, også kaldet borsjtj er heldigvis nemmere at lave end at stave til. Borsjtj er en syrlig suppe, der serveres ofte i det østeuropæsiske køkken, fx i Ukraine, Rusland og Polen. Her en ægte russisk rødbedesuppe uden kød, og den både smager dejligt og ser skøn ud hvor den dybe rødebedefarve klæder den hvide cremefraiche og de hakkede rødløg. Rødbedesuppen er ovenikøbet ikke særlig kostbar at fremstille - og mætter rigtig godt.
Det smager skønt med hjemmebagte grove flute til rødbedesuppe.
Synes du suppen er for tyk, kan du tilsætte mere grøntsagsbouillon eller vand. Suppen kan også smages til med chili eller krydderurter, hvis du ønsker lidt mere smag.
8340 kJ / 1993 kcal
270 kJ / 65 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 13 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 60,9 % | 9,7 g |
Fedt: | 26,1 % | 1,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.