Filokurve med tigerrejer

Filokurve med tigerrejer

1 time
Filokurve med tigerrejer er en lille let og delikat forret, der både smager fantastisk og ser rigtig indbydende ud. Filokurvene kan bages i god tid - og så er det nemt at anrette med tigerrejer, agurk og dressing når det er tid. Filokurvene er dejligt sprøde - og tigerrejer, agurk og chiliblandingen giver et eksklusivt udseende Filokurve med tigerrejer er virkelig en dejlig start på en festlig middag.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Filokurve
  • Form, af alufolie, 6 kugler på størrelse med mandariner. Læg alukuglerne på en plade med bagepapir.
  • Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer.
  • Pensl pladerne med smør. Skær dem i 24 stykker (a ca. 12 x 12 cm).
  • Læg 4 stykker dej (i stjerneform) oven på hinanden.
  • Læg "stjernerne", med smørsiden nedad, henover alukuglerne.
  • Form "stjernerne" til kurve med flade bunde.
  • Bag filokurvene midt i ovnen.
  • Fjern forsigtigt alukuglerne, når kurvene er bagt.
Fyld med tigerrejer
  • Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær agurken i ½ cm tykke skiver.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits rejerne i ca. 1 min. og tilsæt agurk, chili og hvidløg.
  • Svits i yderligere ca. 1 min. og vend citronmelisse og salt i. Smag fyldet til.
Filokurve med tigerrejer
  • Stil de bagte filokurve på portionstallerkener.
  • Fordel først det varme fyld og dernæst cremefraiche i kurvene.
  • Server med limefrugt i både.

I stedet for kugler af alufolie, kan du bruge muffinsforme af metal eller silikone (med bunden i vejret). Filokurvene kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 dage. Er du til mere styrke i fyldet - så skru op for chilien.

Energiindhold for hele retten:

4071 kJ / 973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 23 % 7,4 g
Kulhydrat: 23 % 7,4 g
Fedt: 54 % 8 g
Mere inspiration

Lyst til en varm suppe med skaldyr?

Hummersuppe
30 min
Hummersuppe
(79)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Filokurve
75 g Optøet frossen filodej (2-6 plader)
20 g Smør - smeltet
Fyld med tigerrejer
½ Agurk (ca. 200 g)
20 g Smør
250 g Rå tigerrejer med halevifte
1 spsk Finthakket frisk rød chilipeber
1 Lille hakket fed hvidløg
3 spsk Hakkede citronmelisseblade
¾ tsk Groft salt
1½ dl Creme fraiche
Tilbehør
Limefrugter i både