Filokurve med tigerrejer
Filokurve med tigerrejer er en lille let og delikat forret, der både smager fantastisk og ser rigtig indbydende ud. Filokurvene kan bages i god tid - og så er det nemt at anrette med tigerrejer, agurk og dressing når det er tid. Filokurvene er dejligt sprøde - og tigerrejer, agurk og chiliblandingen giver et eksklusivt udseende Filokurve med tigerrejer er virkelig en dejlig start på en festlig middag.
Ingredienser
Filokurve
|
75 g
Optøet frossen filodej (2-6 plader)
|
|
|---|---|
|
20 g
Smør - smeltet
|
Fyld med tigerrejer
|
½
Agurk (ca. 200 g)
|
|
|---|---|
|
20 g
Smør
|
|
|
250 g
Rå tigerrejer med halevifte
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rød chilipeber
|
|
|
1
Lille hakket fed hvidløg
|
|
|
3 spsk
Hakkede citronmelisseblade
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|---|
Tilbehør
|
Limefrugter i både
|
|---|
Sådan gør du
Filokurve
Fyld med tigerrejer
Filokurve med tigerrejer
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for kugler af alufolie, kan du bruge muffinsforme af metal eller silikone (med bunden i vejret). Filokurvene kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 dage. Er du til mere styrke i fyldet - så skru op for chilien.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
548 kJ / 131 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,3 g |
| Protein: | 7,4 g |
| Fedt: | 8 g |
| Kulhydrat: | 7,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.