Filokurve med tigerrejer
1 timer

Filokurve med tigerrejer

Filokurve er en lille let og delikat forret med tigerrejer - der kan forberes i god tid inden gæsterne kommer...
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Filokurve med tigerrejer

Filokurve er en lille let og delikat forret med tigerrejer - der kan forberes i god tid inden gæsterne kommer...

Antal portioner

Filokurve

  • 75 g optøet frossen filodej (2-6 plader)
  • 1½ spsk smeltet smør
  • ½ agurk
  • 1 frisk rød chilipeber
  • 4 spsk smeltet smør
  • 250 g rå tigerrejer med halevifte
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Filokurve

Form, af alufolie, 6 kugler på størrelse med mandariner. Læg alukuglerne på en plade med bagepapir. Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer. Pensl pladerne med fedtstoffet. Skær dem i 24 stykker (a ca. 12 x 12 cm). Læg 4 stykker dej (i stjerneform) oven på hinanden. Læg "stjernerne", med smørsiden nedad, henover alukuglerne. Form "stjernerne" til kurve med flade bunde. Bag filokurvene midt i ovnen. Fjern forsigtigt alukuglerne, når kurvene er bagt.

Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær agurken i ½ cm tykke skiver. Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt). Varm fedtstoffet i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rejerne ca. 1 min. og tilsæt agurk, chili og hvidløg. Svits yderligere ca. 1 min. og vend citronmelisse og salt i. Smag fyldet til.

Ved serveringen

Stil filokurvene på portionstallerkener. Fordel først det varme fyld og dernæst cremefraiche i kurvene.

Tips

I stedet for kugler af alufolie, kan du bruge muffinsforme af metal eller silikone (med bunden i vejret). Filokurvene kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 dage.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 66 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer