Filokurve med tigerrejer

Filokurve med tigerrejer

1 time
Filokurve med tigerrejer er en lille let og delikat forret, der både smager fantastisk og ser rigtig indbydende ud. Filokurvene kan bages i god tid - og så er det nemt at anrette med tigerrejer, agurk og dressing når det er tid. Filokurvene er dejligt sprøde - og tigerrejer, agurk og chiliblandingen giver et eksklusivt udseende Filokurve med tigerrejer er virkelig en dejlig start på en festlig middag.
https://www.arla.dk/opskrifter/filokurve-med-tigerrejer/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Filokurve
  • Form, af alufolie, 6 kugler på størrelse med mandariner. Læg alukuglerne på en plade med bagepapir.
  • Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer.
  • Pensl pladerne med smør. Skær dem i 24 stykker (a ca. 12 x 12 cm).
  • Læg 4 stykker dej (i stjerneform) oven på hinanden.
  • Læg "stjernerne", med smørsiden nedad, henover alukuglerne.
  • Form "stjernerne" til kurve med flade bunde.
  • Bag filokurvene midt i ovnen.
  • Fjern forsigtigt alukuglerne, når kurvene er bagt.
Fyld med tigerrejer
  • Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær agurken i ½ cm tykke skiver.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits rejerne i ca. 1 min. og tilsæt agurk, chili og hvidløg.
  • Svits i yderligere ca. 1 min. og vend citronmelisse og salt i. Smag fyldet til.
Filokurve med tigerrejer
  • Stil de bagte filokurve på portionstallerkener.
  • Fordel først det varme fyld og dernæst cremefraiche i kurvene.
  • Server med limefrugt i både.

I stedet for kugler af alufolie, kan du bruge muffinsforme af metal eller silikone (med bunden i vejret). Filokurvene kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 dage. Er du til mere styrke i fyldet - så skru op for chilien.

Energiindhold for hele retten:

4071 kJ / 973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 23 % 7,4 g
Kulhydrat: 23 % 7,4 g
Fedt: 54 % 8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Filokurve
75 g Optøet frossen filodej (2-6 plader)
20 g Smør - smeltet
Fyld med tigerrejer
½ Agurk (ca. 200 g)
20 g Smør
250 g Rå tigerrejer med halevifte
1 spsk Finthakket frisk rød chilipeber
1 Lille hakket fed hvidløg
3 spsk Hakkede citronmelisseblade
¾ tsk Groft salt
1½ dl Creme fraiche
Tilbehør
Limefrugter i både