Filokurve med tigerrejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

1 timer

Filokurve er en lille let og delikat forret med tigerrejer - der kan forberes i god tid inden gæsterne kommer...

Ingredienser

Antal portioner

Filokurve

  • 75 g optøet frossen filodej (2-6 plader)
  • 25 g smør - smeltet
  • ½ agurk (ca. 200 g)
  • 25 g smør
  • 250 g rå tigerrejer med halevifte
  • 1 spsk finthakket frisk rød chilipeber
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • limefrugt i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Filokurve

Form, af alufolie, 6 kugler på størrelse med mandariner. Læg alukuglerne på en plade med bagepapir. Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer. Pensl pladerne med smør. Skær dem i 24 stykker (a ca. 12 x 12 cm). Læg 4 stykker dej (i stjerneform) oven på hinanden. Læg "stjernerne", med smørsiden nedad, henover alukuglerne. Form "stjernerne" til kurve med flade bunde. Bag filokurvene midt i ovnen. Fjern forsigtigt alukuglerne, når kurvene er bagt.

Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær agurken i ½ cm tykke skiver. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rejerne i ca. 1 min. og tilsæt agurk, chili og hvidløg. Svits i yderligere ca. 1 min. og vend citronmelisse og salt i. Smag fyldet til.

Stil de bagte filokurve på portionstallerkener. Fordel først det varme fyld og dernæst cremefraiche i kurvene.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for kugler af alufolie, kan du bruge muffinsforme af metal eller silikone (med bunden i vejret).
Filokurvene kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 dage.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Hvidvin på riesling-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer