Marineret pasta med tigerrejer

Marineret pasta med tigerrejer

60+ min
Fryseegnet
Forret med pasta, pesto og tigerrejer. Opskriften på marineret pasta med tigerrejer er perfekt til mange gæster, fordi det hele kan forberedes i god tid. Den hjemmelavede pesto smager fantastisk og sammensætningen med pasta og rejer smager så tankerne flyver afsted til en smuk sydhavsø. Det er en forret, som du vil komme til at lave mere end en gang.

Sådan gør du

Marineret pasta
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad den dryppe af i en sigte.
  • Bland olie, løg, persille og peber i en stor skål og vend den varme pasta i.
  • Stil skålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Pesto
  • Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i et blenderglas. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen
  • Fordel den marinerede pasta på tallerkener.
  • Læg en tynd ring af pesto uden om pastaen.
  • Vend rejerne i citronsaft og anret dem på tallerkenerne.
  • Drys med revet ost og pynt med basilikumblade.
Forbered i god tid

Pesto kan tilberedes dagen før. Pasta kan marineres dagen før - tag pastaen ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21245 kJ / 5078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1022 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 19 % 11,4 g
Kulhydrat: 28,3 % 17 g
Fedt: 52,7 % 14,6 g
Mere inspiration

Landbrød

Landbrød
60+ min
Landbrød
(19)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Marineret pasta
Tørret hvid pasta, fx penne
250 g
Rapsolie
4 spsk
Finthakket rødløg
1
Hakket frisk kruspersille
1 dl
Friskkværnet peber
Pesto
Olivenolie
2 dl
Pinjekerner
1½ spsk
Stort pillet fed hvidløg
1
Revet cheddar- og maasdammerost
50 g
Fint salt
½ tsk
Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 75 g)
1½ liter
Pillede kogte tigerrejer med halevifte (50-60 stk.)
600 g
Friskpresset citronsaft
2½ spsk
Revet cheddar- og maasdammerost
75 g
Pynt
Friske basilikum
Tilbehør
Landbrød
300 g