Risotto med tigerrejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Prøv denne lækre opskrift på risotto med tigerrejer, som både er nem og overskuelig. Glæd dig til at sætte tænderne i de sprødstegte tigerrejer og den cremede risotte!

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 rå tigerrejer med halevifte
  • 25 g smør eller andet fedtstof
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • både af citron (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugt og gulerødder i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op. Smelt resten af smørret og svits løg og ris i ca. ½ min. Hæld hvidvin ved og lad den dampe af under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 13 min. Kom grøntsagerne tilbage i risottoen og lad den koge i ca. 2 min. Rør ca. 75 g ost i og smag til. Server resten af osten til.

Steg rejerne i gyldent smør ca. ½ min. på hver side. Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Tips

Er risottoen for tør så tilsæt lidt vand. I stedet for risottoris kan man bruge grødris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: