Risotto med karry

Risotto med karry

30 min
Dejlig risret med kylling, med smag af karry.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits karry, løg, kylling og ris i ca. ½ min. Hæld bouillon og fløde i. Bring blandingen i kog under omrøring og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt gulerødderne og kog dem med i ca. 3 min. - risene skal være møre og gulerødderne sprøde. Vend ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til.
Ved serveringen
  • Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med resten af osten.
Tip
  • I stedet for 1 spsk ostindisk karry kan man anvende 2½ tsk gul karrypasta.
Mere inspiration

En favorit hos børnefamilierne.

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(15)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10475 kJ / 2504 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 22,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 49,9 % 13,6 g
Fedt: 27,3 % 3,4 g

Ingredienser

Smør
25 g
Ostindisk karry
1 spsk
Finthakkede zittauerløg
3
Kyllingefileter i strimler (ca. 350 g)
3
Grødris (ca. 2¼ dl)
180 g
Hønsebouillon
6 dl
1¼ dl
Gulerødder i tynde, skrå skiver (ca. 450 g)
9
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Landbrød
200 g