Risotto med karry

Risotto med karry

30 min
Dejlig risret med kylling, med smag af karry.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits karry, løg, kylling og ris i ca. ½ min. Hæld bouillon og fløde i. Bring blandingen i kog under omrøring og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt gulerødderne og kog dem med i ca. 3 min. - risene skal være møre og gulerødderne sprøde. Vend ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til.
Ved serveringen
  • Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med resten af osten.
Tip
  • I stedet for 1 spsk ostindisk karry kan man anvende 2½ tsk gul karrypasta.
Energiindhold for hele retten:

10515 kJ / 2513 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 22,7 % 6,2 g
Kulhydrat: 50,1 % 13,5 g
Fedt: 27,2 % 3,4 g
Mere inspiration

En favorit hos børnefamilierne.

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(86)

Ingredienser

25 g Smør
1 spsk Karry
3 Finthakkede zittauerløg
3 Kyllingefileter i strimler (ca. 350 g)
180 g Grødris (ca. 2¼ dl)
6 dl Hønsebouillon
1¼ dl Madlavningsfløde
9 Gulerødder i tynde, skrå skiver (ca. 450 g)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
200 g Landbrød