Grønkålsrisotto

Grønkålsrisotto

30 min
Risotto er en fryd for ganen - og grønkål en fryd for øjet. Og når dette samles i grønkålsrisotto, er der ikke et øje tørt. Den klassiske italienske ret er for alvor landet og har fået fodfæste i Danmark. Det bliver tydeligt, når risotto bliver tilberedt med så gode danske råvarer som grønkål og hasselnødder. Denne grønkålsrisotto er dansk på den italienske måde.
https://www.arla.dk/opskrifter/gronkalsrisotto/

Sådan gør du

  • Lad en tykbundet gryde blive varm og kom ris, løg og 2 dl bouillon i. Bring i kog og kog det ved jævn varme i ca. 2 min. - uden låg.
  • Tilsæt resten af bouillonen og lad retten koge ved svag varme i ca. 20 min. - rør af og til.
  • Tilsæt grønkål og porrer og vend det godt sammen. Lad risottoen koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - rør af og til.
  • Vend ost, salt og peber i, rør det godt sammen og smag til.
  • Anret grønkålsrisottoen i en varm skål, drys med hasselnødder og server.

Hak din grønkål helt fint på maskine. De 2 dl grøntsagsbouillon der tilsættes sammen med løgene, kan erstattes af hvidvin.

Energiindhold for hele retten:

8610 kJ / 2058 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,5 % 3,6 g
Kulhydrat: 46,1 % 10,2 g
Fedt: 37,4 % 3,8 g
Mere inspiration

Lyst til flere fusioner mellem italienske klassikere og danske råvarer?

Relateret video
Grønkålsrisotto

Ingredienser

240 g Risottoris
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
3 Finthakkede fed hvidløg
1 liter Grøntsagsbouillon
200 g Finthakket grønkål
2 Porrer i tynde ringe (ca. 350 g)
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
40 g Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner