Pasta med grønkålspesto

30 min
Pasta med grønkålspesto

En hurtig og velsmagende pastaret med grøn pesto, der har en karakteristisk bitter smag af grønkål, rundet af med ost og ristede solsikkekerner. Retten toppes med sprødstegt bacon.

Ingredienser

300 g Tørret pasta, fx pastapenne
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
100 g Bacontern

Grønkålspesto

75 g Revet cheddar- og maasdammerost
75 g Grønkålsblade
1 dl Ristede solsikkekerner
1 dl Olivenolie
2 spsk Citronsaft
2 Små hakkede fed hvidløg
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt

Tilbehør

Groft brød

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en stor gryde og kog pastaen i ca. 8 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag 2 dl pastavand fra og gem det. Hæld derefter pastaen til afdrypning i et dørslag.
  • Steg imens bacontern - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Grønkålspesto

  • Kom ost, grønkål, solsikkekerner, olie, citronsaft, hvidløg, sukker og salt. Blend til en jævn pesto. Tilsæt pastavand lidt af gangen til den ønskede konsistens.
  • Vend den lune pasta sammen med grønkålspesto. Drys med bacon og server med groft brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13620 kJ / 3255 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1021 kJ / 244 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 13,2 % 7,9 g
Kulhydrat: 45,9 % 27,6 g
Fedt: 40,9 % 11,3 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-gronkalspesto/