Pasta med grønkålspesto

Pasta med grønkålspesto

30 min
En hurtig og velsmagende pastaret med grøn pesto, der har en karakteristisk bitter smag af grønkål, rundet af med ost og ristede solsikkekerner. Retten toppes med sprødstegt bacon.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en stor gryde og kog pastaen i ca. 8 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag 2 dl pastavand fra og gem det. Hæld derefter pastaen til afdrypning i et dørslag.
  • Steg imens bacontern - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Grønkålspesto
  • Kom 100 g af osten i en blender sammen med grønkål, solsikkekerner, olie, hvidløg, sukker og salt. Blend til en jævn pesto. Tilsæt pastavand lidt af gangen til den ønskede konsistens.
  • Vend den lune pasta sammen med grønkålspesto og resten af osten. Drys med bacon og server med groft brød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16444 kJ / 3930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

965 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,9 % 8,5 g
Kulhydrat: 36,6 % 20,8 g
Fedt: 48,5 % 12,6 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Tørret pasta, fx pastapenne
300 g
Vand
2½ liter
Groft salt
2½ tsk
Bacontern
200 g
Grønkålspesto
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Grønkålsblade
75 g
Ristede solsikkekerner
1 dl
Olivenolie
1 dl
Små hakkede fed hvidløg
2
Sukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Groft brød
240 g