Grønkålspasta med rødløg og oksekød
30 min

Grønkålspasta med rødløg og oksekød

Grønkål er fyldt med C-vitaminer, så det er godt for både krop og sjæl i den mørke tid af året.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønkålspasta med rødløg og oksekød

Grønkål er fyldt med C-vitaminer, så det er godt for både krop og sjæl i den mørke tid af året.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx linguine
  • 300 g rensede grønkålsblade
  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g okseinderlår i tynde strimler
  • 6 rødløg i meget tynde både (ca. 400 g)
  • 1 rød chilipeber i tynde ringe
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen ca. 8 min. til den er næsten mør. Klip ribberne ud af grønkålsbladene og riv bladene i grove stykker. Kom kålen i pastavandet og kog i yderligere ca. 1 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pasta og grønkål til afdrypning i en sigte.

Kom olien i en pande og lad den blive godt varm. Steg kødet i ca. 4 min. eller til væden er fordampet - rør ikke for meget i kødet. Tag det op. Kom løgene i panden og svits dem ved jævn varme i ca. 5 min. Kom kødet tilbage i panden sammen med chili, citronskal og salt. Varm godt igennem og smag til.

Varm imens saucen godt igennem. Kom pasta og grønkål i 4 varme dybe tallerkener. Hæld pastasauce over, fordel kød- og løgblanding og drys med hakkede mandler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 29 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 26 %
  • Fiber: 54,9 g
Print