Bøf stroganoff

Bøf stroganoff

60+ min
Bøf stroganoff....en skøn gryderet med dejlig cremet sauce. Bøf stroganoff er rigtig hyggelig simremad til den kolde del af året og du kan tilberede bøf stroganoff dagen før, du skal bruge den. Server hjemmelavet bøf stroganoff med mos og sprøde grønkålschips en hyggelig aften i venners lag.
https://www.arla.dk/opskrifter/bof-stroganoff/

Sådan gør du

Bøf stroganoff
  • Skær kødet i tynde strimler (ca. 1 x 1 x 6 cm). Kom melet i en frysepose og vend kødet godt heri.
  • Lad ca. 25 g af smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun baconen ved kraftig varme i ca. 3 min. og tag den op. Brun halvdelen af kødet på alle sider i ca. 3 min. Tag kødet op.
  • Lad ca. 50 g af smørret blive gyldent i gryden og brun resten af kødet. Tag det op.
  • Lad de sidste 25 g smør blive gyldent i gryden og brun løg og champignoner i ca. 3 min.
  • Kom kød og bacon tilbage i gryden til grøntsagerne og tilsæt fløde, tomatpuré, paprika, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. - rør forsigtigt af og til. Smag bøf stroganoffen til.
Grov selleri-kartoffelmos
  • Bring vand, selleri og kartofler i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til grøntsagerne er godt møre.
  • Tag et par dl kogevand fra grøntsagerne, hæld resten af vandet fra og damp grøntsagerne tørre.
  • Vend smør og salt sammen med grøntsagerne uden at mose for meget. Vend til sidst kogevand i til mosen har en passende konsistens. Smag til.
Grønkålschips
  • Riv imens de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og tør dem godt. Riv bladene i mundrette stykker og læg dem på 2 plader med bagepapir.
  • Vend grønkålsbladene med olie og bag dem øverst og nederst i ovnen ca. 20 min. ved 125° - varmluft. Tag grønkålen ud, drys med salt og peber.
  • Server bøf stroganoff med mos og sprøde grønkålschips.

Er der en lille portion bøf stroganoff tilovers, kan du "strække" den med ekstra grøntsager. En gulerod, et løg - og lidt flere krydderier. Server en portion pasta til og drys med persille.

Energiindhold for hele retten:

23559 kJ / 5631 kcal

Næringsindhold pr. 100g

437 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,4 % 5,5 g
Kulhydrat: 17,6 % 4,5 g
Fedt: 61 % 7,2 g
Mere inspiration

Den klassiske kartoffelmos

Kartoffelmos
45 min
Kartoffelmos
(235)

Ingredienser

Bøf stroganoff
900 g Okseinderlår
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
100 g Smør
150 g Bacontern
3 Grofthakkede løg (ca. 225 g)
250 g Champignoner i skiver
½ liter Piskefløde
1 dl Koncentreret tomatpuré (ca. 120 g)
1½ spsk Mild paprika
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grov selleri-kartoffelmos
1½ liter Vand
1 Knoldselleri i grove stykker (ca. 600 g)
600 g Melede kartofler i grove stykker
50 g Smør
1½ tsk Groft salt
Grønkålschips
300 g Friske grønkålsblade
1 spsk Olivenolie
½ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber