Bøf stroganoff

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Bøf stroganoff....en skøn gryderet med dejlig cremet sauce. Bøf stroganoff er rigtig hyggelig simremad til den kolde del af året. Server bøf stroganoff med mos og sprøde grønkålschips en hyggelig aften i venners lag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 900 g okseinderlår
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 100 g smør
  • 150 g bacontern
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
  • 250 g champignoner i skiver
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 dl koncentreret tomatpuré (ca. 120 g)
  • 1½ spsk delikatessepaprika
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grov selleri-kartoffelmos

  • 1½ liter vand
  • 1 knoldselleri i grove stykker (ca. 600 g)
  • 600 g melede kartofler i grove stykker
  • 50 g smør
  • 1½ tsk groft salt

Grønkålschips

  • 300 g friske grønkålsblade
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i tynde strimler (ca. 1 x 1 x 6 cm). Kom melet i en frysepose og vend kødet godt heri. Lad ca. 25 g af smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun baconen ved kraftig varme i ca. 3 min. og tag den op. Brun halvdelen af kødet på alle sider i ca. 3 min. Tag kødet op. Lad ca. 50 g af smørret blive gyldent i gryden og brun resten af kødet. Tag det op. Lad de sidste 25 g smør blive gyldent i gryden og brun løg og champignoner i ca. 3 min. Kom kød og bacon tilbage i gryden til grøntsagerne og tilsæt fløde, tomatpuré, paprika, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. - rør forsigtigt af og til. Smag bøf stroganoffen til.

Grov selleri-kartoffelmos

Bring vand, selleri og kartofler i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til grøntsagerne er godt møre. Tag et par dl kogevand fra grøntsagerne, hæld resten af vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Vend smør og salt sammen med grøntsagerne uden at mose for meget og vend til sidst kogevand i til mosen har en passende konsistens. Smag til.

Grønkålschips

Riv imens de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og tør dem godt. Riv bladene i mundrette stykker og læg dem på 2 plader med bagepapir. Vend grøndkålsbladene med olie og bag dem øverst og nederst i ovnen. Tag grønkålen ud, drys med salt og peber og server straks sammen med bøf stroganoff og mos.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 125° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 24100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag