Bøf stroganoff
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
Bøf stroganoff....en skøn gryderet med dejlig cremet sauce. Bøf stroganoff er rigtig hyggelig simremad til den kolde del af året og du kan tilberede bøf stroganoff dagen før, du skal bruge den. Server hjemmelavet bøf stroganoff med mos og sprøde grønkålschips en hyggelig aften i venners lag.
Ingredienser
Bøf stroganoff
900 g
Okseinderlår
|
|
---|---|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
100 g
Smør
|
|
150 g
Bacontern
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
250 g
Champignoner i skiver
|
|
½ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Koncentreret tomatpuré (ca. 120 g)
|
|
1½ spsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grov selleri-kartoffelmos
1½ liter
Vand
|
|
---|---|
1
Knoldselleri i grove stykker (ca. 600 g)
|
|
600 g
Melede kartofler i grove stykker
|
|
50 g
Smør
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Grønkålschips
300 g
Friske grønkålsblade
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Bøf stroganoff
Grov selleri-kartoffelmos
Grønkålschips
Er der en lille portion bøf stroganoff tilovers, kan du "strække" den med ekstra grøntsager. En gulerod, et løg - og lidt flere krydderier. Server en portion pasta til og drys med persille.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23559 kJ / 5631 kcal
Næringsindhold pr. 100g
437 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 21,4 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 17,6 % | 4,5 g |
Fedt: | 61 % | 7,2 g |