Pasta med kål og gulerødder
30 min
•
&format=webp)
Pasta med kål og gulerødder er en rigtig vitaminbombe - skøn at spise i de kolde måneder. Pasta med kål og gulerødder er en pasta-vegetarret, som ud over grøntsagerne får smag og lækkerhed fra fløde, citron og mandler. Server pasta med kål og gulerødder, når du har lyst til pasta, som nok er lidt anderledes end den du ellers ofte får.
Ingredienser
Kål
650 g
Friske palmekålsblade eller grønkål
|
|
---|---|
3 liter
Vand
|
Pasta
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret pasta, fx linguine
|
Sauce
15 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kulørt drys
50 g
Hakkede, ristede, smuttede mandler
|
|
---|---|
2
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Kål
Pasta
Sauce
Kulørt drys
I stedet for den friske palmekål eller grønkål kan du bruge 300 g frossen hakket grønkål.
Du kan servere stegte svampe, kogte kålpølser, stegte koteletter eller et drys revet ost til pastaen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10357 kJ / 2475 kcal
Næringsindhold pr. 100g
481 kJ / 115 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 15,6 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 58,5 % | 16,5 g |
Fedt: | 25,9 % | 3,4 g |
Relateret video
Sådan koger du pasta
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
