Pasta med stegt blomkål

Pasta med stegt blomkål

30 min
Pasta med stegt blomkål er en skøn vegetarret. Pastaen bliver vendt i en cremet flødesauce, men saucen består primært af blendede bønner og kun en sjat fløde. Dertil en topping af sprødstegt blomkål med friskhed fra mynte og citron.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-stegt-blomkal/

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisning på emballagen. Tag 1 dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
Stegt blomkål
  • Lad imens olien blive varm i en pande. Steg blomkålen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min.
  • Tilsæt hvidløg og salt og steg i yderligere ca. ½ min.
  • Tag panden af varmen og vend mynte og citronskal sammen med blomkålen.
Flødesauce
  • Dræn bønnerne og kom dem i en gryde med fløde og bouillon. Blend med en stavblender til blandingen er ensartet.
  • Bring saucen i kog, tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til.
  • Tilsæt den kogte spaghetti og juster evt. konsistensen med lidt af kogevandet.
  • Anret spaghetti med flødesauce sammen med spinatblade i 4 skåle. Drys blomkålen over, pynt med mynteblade og server.
Energiindhold for hele retten:

10541 kJ / 2519 kcal

Næringsindhold pr. 100g

620 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,8 g
Protein: 19 % 6,9 g
Kulhydrat: 57,1 % 20,8 g
Fedt: 23,9 % 4 g

Ingredienser

350 g Tørret fuldkornsspaghetti
Stegt blomkål
1 spsk Olivenolie
750 g Blomkål i små buketter og stokken i tern
1 Finthakket fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
1 dl Grofthakkede mynteblade
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Flødesauce
1 dåse Hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
1 dl Piskefløde
1 dl Grøntsagsbouillon
1 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Babyspinatblade
Frisk mynte