Pasta med stegt blomkål
30 min
•
&format=webp)
Pasta med stegt blomkål er en skøn vegetarret. Pastaen bliver vendt i en cremet flødesauce, men saucen består primært af blendede bønner og kun en sjat fløde. Dertil en topping af sprødstegt blomkål med friskhed fra mynte og citron.
Ingredienser
350 g
Tørret fuldkornsspaghetti
|
---|
Stegt blomkål
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
750 g
Blomkål i små buketter og stokken i tern
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Grofthakkede mynteblade
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Flødesauce
1 dåse
Hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
100 g
Babyspinatblade
|
|
---|---|
Frisk mynte
|
Sådan gør du
Stegt blomkål
Flødesauce
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12463 kJ / 2979 kcal
Næringsindhold pr. 100g
575 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,9 g |
Protein: | 20,7 % | 7 g |
Kulhydrat: | 57,9 % | 19,6 g |
Fedt: | 21,4 % | 3,3 g |
