Pasta med stegt blomkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Pasta med stegt blomkål er en skøn vegetarret. Pastaen bliver vendt i en cremet flødesauce, men saucen består primært af blendede bønner og kun en sjat fløde. Dertil en topping af sprødstegt blomkål med friskhed fra mynte og citron.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 350 g tørret fuldkornsspaghetti

Flødesauce

  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 dåse skyllede, afdryppede hvide bønner, fx butter beans (ca. 240 g)
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegt blomkål

  • 1 spsk olivenolie
  • 750 g blomkål i små buketter og stokken i tern
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl grofthakkede friske mynteblade
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 100 g skyllede babyspinatblade

Pynt

  • friske mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.

Flødesauce

Kom fløde, bønner og bouillon i en lille tykbundet gryde. Blend med en stavblender til blandingen er ensartet. Bring saucen i kog, tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til. Vend sauce sammen med den afdryppede spaghetti lige inden serveringen.

Stegt blomkål

Lad imens olien blive varm i en pande. Steg blomkålen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt hvidløg og salt og steg i yderligere ca. ½ min. Tag panden af varmen og vend mynte og citronskal sammen med blomkålen.

Anret spaghetti med flødesauce sammen med spinatblade i 4 skåle. Drys blomkålen over, pynt med mynteblade og server.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag