Pasta med ostesauce

Pasta med ostesauce

30 min
Pasta med ostesauce er super nem aftensmad til hele familien. Det er rigtig comfort food, som bare glider ned og føles rart og behageligt. Det er en god idé at servere en salat eller nogle grøntsager til pasta med ostesauce, så det ikke bare bliver pasta med hvid sauce. Pasta med ostesauce er så nem at lave, at de lidt større børn godt kan lave retten selv. Så hvad med en maddag til børnene, hvor de får lov til at lave mad til resten af familien - det giver viden og stolthed.

Sådan gør du

Ostesauce
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom mel i og lad det bage sammen med smørret, under omrøring i ca. 15 sek.
  • Skru ned til jævn varme, tilsæt ca. ⅓ af mælken og varm blandingen igennem under omrøring, til den er glat. Tilsæt endnu ⅓ og derefter den sidste ⅓ på samme måde.
  • Rør muskatnød, chiliflager og salt i saucen og lad den koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tilsæt den revne ost og lad den smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.
Pasta
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Pastaen skal være mør uden at være blød.
  • Tag lidt kogevand fra, hæld pastaen i et dørslag og bland den derefter straks i ostesauce. Tilsæt evt. lidt ekstra kogevand, hvis du synes saucen er for fast.
  • Hæld retten i en skål.
Ved serveringen
  • Server pasta med ostesauce med en salat af spinatblade, tomat og bacon. Du kan evt. blande salaten med pasta og ostesauce, enten på tallerkenen eller i skålen.
Mere inspiration

Når det ikke er sæson for tomater, kan du i stedet servere en kålsalat. Denne er der ost på, men det kan du udelade.

Kålsalat
10 min
Kålsalat
(3)
Velbekomme!
Tips

Du kan vende tomatsalaten sammen pasta med ostesauce, så grøntsagerne indgår mere i retten. Du kan skrue op for styrken af chili, enten i selve ostesaucen - eller drysse flager på din portion, når der er serveret.

Variation

Har du lyst til flere grøntsager kan du komme fx små broccolibuketter og stok i tynde skiver i pastavandet sammen med pastaen, de sidste 5 minutter af kogetiden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13327 kJ / 3185 kcal

Næringsindhold pr. 100g

759 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 14,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 54,4 % 24,3 g
Fedt: 31 % 6,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Ostesauce
Smør
40 g
Hvedemel
4 spsk
Letmælk
½ liter
Fintrevet muskatnød
1 tsk
Tørrede chiliflager
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Revet ost, fx Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer eller parmesanost
75 g
Pasta
Tørret pasta, fx spaghetti
400 g
Tilbehør
Skyllede babyspinatblade drysset med lidt salt og peber
salat af 100 g
Cocktailtomater i både
500 g
Bacon - stegt
og 125 g