Pasta med ostesauce
Pasta med ostesauce er super nem aftensmad til hele familien. Det er rigtig comfort food, som bare glider ned og føles rart og behageligt. Det er en god idé at servere en salat eller nogle grøntsager til pasta med ostesauce, så det ikke bare bliver pasta med hvid sauce. Pasta med ostesauce er så nem at lave, at de lidt større børn godt kan lave retten selv. Så hvad med en maddag til børnene, hvor de får lov til at lave mad til resten af familien - det giver viden og stolthed.
Ingredienser
Ostesauce
40 g
Smør
|
|
---|---|
4 spsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Mælk
|
|
1 tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
½ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
75 g
Revet ost, fx revet cheddar- og maasdammerost eller parmesanost
|
Pasta
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti
|
---|
Tilbehør
salat af 100 g
Skyllede babyspinatblade drysset med lidt salt og peber
|
|
---|---|
500 g
Cocktailtomater i både
|
|
og 125 g
Bacon - stegt
|
Sådan gør du
Ostesauce
Pasta
Ved serveringen
Du kan vende tomatsalaten sammen pasta med ostesauce, så grøntsagerne indgår mere i retten. Du kan skrue op for styrken af chili, enten i selve ostesaucen - eller drysse flager på din portion, når der er serveret.
Har du lyst til flere grøntsager kan du komme fx små broccolibuketter og stok i tynde skiver i pastavandet sammen med pastaen, de sidste 5 minutter af kogetiden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11144 kJ / 2663 kcal
Næringsindhold pr. 100g
486 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 17,2 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 54,7 % | 15,6 g |
Fedt: | 28,1 % | 3,7 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.