Pasta med røget laks
30 min

Pasta med røget laks

En cremet og lækker pastaret som er lynhurtig at lave - her med soltørrede tomater og forårsløg.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med røget laks

En cremet og lækker pastaret som er lynhurtig at lave - her med soltørrede tomater og forårsløg.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 2 små, finthakkede fed hvidløg
  • 2 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g røget laks i strimler
  • 50 g bløde soltørrede tomater i strimler
  • 150 g forårsløg i tynde strimler
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 500 g frisk hvid pasta, fx tagliatelle

Pynt

  • parmesanost i flager
  • forårsløg i tynde strimler (det grønne)
  • limefrugter i både

Tilbehør

  • 240 g italienske flutes

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt flødefraiche, sennepspulver, salt og peber og bring saucen i kog. Tilsæt laks, soltørrede tomater, forårsløg og limesaft og varm saucen igennem. Smag til.

Kog imens pastaen efter anvisning på pakken. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte - gem evt. lidt pastavand. Vend pastaen i saucen og pynt med parmesanost, forårsløg og lime. Server straks med brød.

Tips

Gem lidt pastavand og tilsæt det til saucen, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Røg og sødme går rigtig godt sammen, men vinen skal selvfølgelig ikke være for sød. Riesling er druevalget, så prøv en riesling spätlese fra Tyskland. 

Læs mere om vin til mad