Pasta med røget laks

Pasta med røget laks

20 min
Pasta med røget laks er en cremet og lækker pastaret som er lynhurtig at lave - her med soltørrede tomater og forårsløg. Pasta med røget laks kan serveres til både hverdag og festlige anledninger, hvad enten du bruger madlavningsfløde eller piskefløde. Pasta med røget laks er en elsket favoritret blandt både børn og voksne.

Sådan gør du

Sauce
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt madlavningsfløde, sennep, salt og peber og bring saucen i kog.
  • Tilsæt laks, soltørrede tomater, forårsløg og limesaft og varm saucen igennem. Smag til.
Pasta
  • Kog imens pastaen efter anvisning på pakken. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte - gem evt. lidt pastavand.
  • Vend pastaen i saucen i et fad. Pynt med parmesanost, forårsløg og lime og server.

Gem lidt pastavand og tilsæt det til saucen, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Energiindhold for hele retten:

10970 kJ / 2622 kcal

Næringsindhold pr. 100g

559 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,6 % 4,5 g
Kulhydrat: 40,6 % 13,3 g
Fedt: 45,8 % 6,9 g
Relateret video
Pasta med røget laks

Ingredienser

Sauce
10 g Smør
2 Små, finthakkede fed hvidløg
2½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1½ tsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Røget laks i strimler
50 g Bløde soltørrede tomater i strimler
1 bundt Forårsløg i tynde strimler (ca. 150 g)
1 spsk Friskpresset limesaft
Pasta
500 g Frisk pasta, fx tagliatelle
Pynt
Parmesanost i flager
Forårsløg i tynde strimler (det grønne)
Limefrugter i både
Tilbehør
240 g Italiensk flute