Pasta med røget laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(57 vurderinger)

20 min

En cremet og lækker pastaret som er lynhurtig at lave - her med soltørrede tomater og forårsløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 2 små, finthakkede fed hvidløg
  • 2 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g røget laks i strimler
  • 50 g bløde soltørrede tomater i strimler
  • 150 g forårsløg i tynde strimler
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 500 g frisk hvid pasta, fx tagliatelle

Pynt

  • parmesanost i flager
  • forårsløg i tynde strimler (det grønne)
  • limefrugt i både

Tilbehør

  • 240 g italiensk flute

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt flødefraiche, sennepspulver, salt og peber og bring saucen i kog. Tilsæt laks, soltørrede tomater, forårsløg og limesaft og varm saucen igennem. Smag til.

Kog imens pastaen efter anvisning på pakken. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte - gem evt. lidt pastavand. Vend pastaen i saucen og pynt med parmesanost, forårsløg og lime. Server straks med brød.

Tip

Gem lidt pastavand og tilsæt det til saucen, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Vin match

Røg og sødme går rigtig godt sammen, men vinen skal selvfølgelig ikke være for sød. Riesling er druevalget, så prøv en riesling spätlese fra Tyskland. 

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag