Spaghetti med grøntsager, bøffer og hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Spaghetti med grøntsager, bøffer og hytteost

Bedømmelse

(21 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Hurtig, nem, sund og let... Dejligt når aftensmaden skal på bordet i en fart.

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4%
  • 1 spsk fintklippede friske dildkviste
  • 3 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 15 g smør
  • ½ tsk citronpeber
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 300 g frosne ekstrafine ærter
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 1 dl hakkede friske dildkviste
  • 10 g smør
  • 1 tsk citronpeber

Pynt

  • friske dildkviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland hytteost med dild, løg og hvidløg og stil den på køl.

Form oksekødet til 4 hakkebøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter 6-8 min. - vend af til. Drys bøfferne med citronpeber, tag dem op og hold bøfferne varme.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Kom ærterne i kogevandet og lad derefter spaghetti og ærter dryppe af i et dørslag. Kom det tilbage i gryden sammen med spidskål, dild, smør og citronpeber. Varm hurtigt blandingen igennem og fordel den i 4 varme dybe tallerkener. Anret hytteostblandingen og bøffer på toppen af spaghettien, pynt med dild og server straks.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,5 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 24 %

Kilde: