Kylling med pinjetop og æblebund

Kylling med pinjetop og æblebund

45 min
Et godt match og dejlig aftensmad, også til gæster. Italiensk inspiration fra basilikum, pinjekerner, citron og spaghetti, kombineret med danske æbler, som har friskhed, syre og sødme.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 20 min. ved 250°.

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side og drys dem med salt og peber.
  • Stik kernehuset ud af æblerne med en udstikker. Skær æblerne i tynde skiver.
  • Fordel æbleskiverne i 4 flade bunker (lidt større end en kyllingefilet) på en plade med bagepapir. Læg de brunede kyllingefileter på hver sin æblebunke.
  • Bland hytteost, pinjekerner, basilikum og citronskal og fordel halvdelen af blandingen på de 4 kyllingefileter. Gratiner midt i ovnen.
  • Løft de gratinerede kyllingefileter med æblebund over på lune tallerkener lige inden serveringen.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Hæld vandet fra spaghettien og bland den med resten af hytteostblandingen. Læg låg på gryden og vent et par minutter inden du serverer.
Æblesalat
  • Vend æbleskiverne i citronsaft og bland dem med basilikum- og salatblade.
Energiindhold for hele retten:

12639 kJ / 3021 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 31 % 8,7 g
Kulhydrat: 40,9 % 11,5 g
Fedt: 28,1 % 3,6 g
Mere inspiration

Skøn og nem æblesalat

Æblesalat
30 min
Æblesalat
(3)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

25 g Smør
4 Kyllingefileter (ca. 600 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Æbler, fx jonagold (ca. 450 g)
450 g Hytteost
75 g Ristede pinjekerner
1 dl Grofthakkede basilikumblade
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti
Æblesalat
1 Æble i tynde skiver, fx jonagold (ca. 150 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Strimlede basilikumblade
1 liter Rensede babysalatblade