Karrysuppe med kylling, forårsløg og chili

Karrysuppe med kylling, forårsløg og chili

30 min
Fryseegnet
Fyldig og farverig karrysuppe med kylling og sprøde grøntsager og med asiatiske undertoner - perfekt til at varme sig på. Suppen er tilberedt på basis af karrysuppe fra Arla Karolines Køkken®, så den er super nem og hurtig at gå til. Faktisk er det risene som tager længst tid at tilberede, så vil du have det til at gå endnu hurtigere kan du skifte dem ud med nudler, som du enten koger ved siden af eller i suppen, sammen med et par dl vand. Så er der karrysuppe med kylling på bare 15-20 minutter.

Sådan gør du

Suppe
  • Svits garam masala i en tør tykbundet gryde ved kraftig varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt suppen og bring den i kog ved jævn varme og under omrøring.
  • Tilsæt rå kyllingestykker, kokosmælk, limesaft og salt. Kog suppen i ca. 5 min., stadig under omrøring.
  • Tilsæt sukkerærter og æbletern, varm suppen igennem og smag til.
Topping
  • Bland forårsløg og chili i en skål.
  • Fordel suppen i 4 skåle og anret med topping og limebåde. Server med ris og groft brød.

Du kan skifte sukkerærterne ud med ekstra fine ærter.

Energiindhold for hele retten:

11395 kJ / 2723 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 26,1 % 6,6 g
Kulhydrat: 51,1 % 12,9 g
Fedt: 22,8 % 2,6 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave karrysuppen selv, er her en opskrift.

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(51)
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Suppe
1 spsk Garam masala
1 liter Karrysuppe
400 g Kyllingeinderfileter i mundrette stykker
1 dåse Light kokosmælk (ca. 165 ml)
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
300 g Sukkerærter i tynde strimler
1 Rødt æble i små tern (ca. 125 g)
Topping
1½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
2 spsk Finthakket rød chilipeber
1 Limefrugt i både
Tilbehør
160 g Risblanding med vilde ris - koges
240 g Groft brød