Pho suppe med nudler og grønt

Pho suppe med nudler og grønt

45 min
Vietnamesisk pho suppe er en meget delikat suppe - god for både smagsløg og for øjet. Pho er en klar suppe med masser af fyld - her har vi valgt at lave den vegetarisk.
https://www.arla.dk/opskrifter/pho-suppe-med-nudler-og-gront/

Sådan gør du

Suppe
  • Lad olien blive varm i en stor gryde.
  • Svits hvidløg og rødløg ved jævn varme i ca. 3 min. (de skal ikke tage farve).
  • Tilsæt bouillon, sojasauce, ingefær, kanel og resten af krydderierne og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Si suppen og kom den tilbage i gryden.
Fyld
  • Skær den grønne top af pak-choi'en og skær det hvide i tynde strimler.
  • Kom nudlerne i den kogende suppe og rør rundt til de er bløde - det tager ca. 2 min.
  • Tag nudlerne op, fx med en sigte, og fordel dem i varme skåle sammen med de grønne blade fra pak-choi, rødløg, forårsløg, koriander, chili, salatost og limefrugtbåde.
  • Kom shiitakesvampe og det hvide fra pak-choi i suppen og kog grøntsagerne i ca. 1 min.
  • Fordel grøntsagerne i skålene, hæld suppen over og server straks - spis evt. med ske og spisepinde - eller drik suppen af skålene og spis fyldet med pinde, som man gør i Vietnam.
Energiindhold for hele retten:

7595 kJ / 1815 kcal

Næringsindhold pr. 100g

233 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 13,9 % 1,9 g
Kulhydrat: 40,4 % 5,6 g
Fedt: 45,7 % 2,9 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Suppe
3 spsk Koldpresset rapsolie
4 Små fed hvidløg i tynde skiver
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
2 liter Grøntsagsbouillon
2½ spsk Sojasauce
1 Stykke skrællet frisk ingefær på størrelse med en valnød
1 Kanelstang
2 Stjerneanis
4 Hele nelliker
1½ tsk Korianderfrø
1 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
Fyld
1 Pak-choi (ca. 275 g)
150 g Tørrede risnudler i korte stykker
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
1 bundt Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
2 dl Frisk koriander
1 Rød chilipeber i tynde ringe
200 g Salatost i tern
1 Limefrugt i både
100 g Shiitakesvampe i skiver