Pastafad med oksekød

Pastafad med oksekød

45 min
Pastafad med oksekød er inspireret af den amerikanske klassiker - macaroni and cheese, mac and cheese eller bare mac n cheese....kært barn har mange navne. Det er normalt en tung sag, men her har vi en pasta i fad i en lidt lettere version og med grøntsager og kød, så den også passer på en hverdag. Pasta med oksekød kunne godt gå hen og blive en af familiens hverdagsklassikere. Den er nem at lave og så er det sandsynligvis noget både børn og voksne kan lide.
https://www.arla.dk/opskrifter/pastafad-med-oksekod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn..

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tag 1½ dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
Pastafad
  • Kom det hakkede kød på en kold pande og skru op til kraftig varme.
  • Brun kødet i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Bland peberfrugter, tomater, det brunede kød, den afdryppede pasta, fløde, de 1½ dl kogevand, 100 g af osten, salt og peber.
  • Kom blandingen i et ovnfast fad (ca. 24 x 28 cm) og drys resten af osten over.
  • Bag retten midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Lad pastafadet hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og server det sammen med den blandede salat.

Du kan også bruge andre grøntsager til pastafadet. Kig i grøntsagsskuffen, hvad du har. Hvis du bruger lidt "tungere" grøntsager, som fx gulerødder og broccoli, er det en god idé at overhælde grøntsagerne med kogende vand og lade dem trække i ca. 3 min., så de ikke er helt rå, når du blander dem med pastaen.

Energiindhold for hele retten:

10551 kJ / 2522 kcal

Næringsindhold pr. 100g

482 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 25,7 % 7,3 g
Kulhydrat: 42,2 % 12 g
Fedt: 32,1 % 4,2 g
Mere inspiration

Her har du en lidt mere traditionel Mac and cheese, men dog ikke så tung som originalen.

Mac and cheese
45 min
Mac and cheese
(66)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pasta
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx skruer
Pastafad
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Røde peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
250 g Cherrytomater i halve
1½ dl Madlavningsfløde
175 g Revet cheddarost
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
200 g Blandet salat af fx, fintstrimlet spidskål og
Babysalatblade drysset med lidt salt og peber