Mac and cheese

Mac and cheese

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

45 min

Mac and cheese, mac n cheese, macaroni and cheese - kært barn har mange navne. Mac and cheese er et enkelt pastafad, som er elsket af mange. Ikke mindst i USA, hvor Mac and cheese vel nærmest kan kaldes en nationalret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 350 g tørret hvid pasta, fx suppehorn

Mornaysauce

Marinerede bønner

  • 450 g frossen bønne-mix
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • ½ spsk dijonsennep
  • ½ spsk vand
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ca. 10 min., til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Mornaysauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skru ned til jævn varme og tilsæt melet. Lad smør og mel bage sammen i ca. 1 min. Skru op til kraftig varme og rør mælken i lidt efter lidt. Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til (saucen skal være tynd). Tag gryden af varmen og vend ost, salt og peber i. Smag til og vend den afdryppede pasta i mornaysaucen.

Kom pasta og sauce i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 25 cm). Drys med ost og gratiner retten midt i ovnen.

Marinerede bønner

Kom bønne-mixet i kogende vand tilsat salt. Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad bønnerne dryppe af i et dørslag. Pisk eddike, sennep, vand, hvidløg, salt og peber sammen i en skål og vend de afdryppede bønner i. Vend krydderurter i, smag til og server sammen med den varme mac and cheese.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan blande de 75 g ost på toppen med 1 dl pankorasp.
Den hjemmelavde mornaysauce kan du erstatte med ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce som du rører op med 2 dl mælk.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %

Print

Andre gode forslag