Mac and cheese

Mac and cheese

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Mac and cheese, mac n cheese, macaroni and cheese - kært barn har mange navne. Mac and cheese er et enkelt pastafad, som er elsket af mange. Ikke mindst i USA, hvor Mac and cheese vel nærmest kan kaldes en nationalret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 350 g tørret hvid pasta, fx suppehorn

Mornaysauce

Marinerede bønner

  • 450 g frossen bønne-mix
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • ½ spsk dijonsennep
  • ½ spsk vand
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ca. 10 min., til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Mornaysauce

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skru ned til jævn varme og tilsæt melet. Lad smør og mel bage sammen i ca. 1 min. Skru op til kraftig varme og rør mælken i lidt efter lidt. Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til (saucen skal være tynd). Tag gryden af varmen og vend ost, salt og peber i. Smag til og vend den afdryppede pasta i mornaysaucen.

Kom pasta og sauce i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 25 cm). Drys med ost og gratiner retten midt i ovnen.

Marinerede bønner

Kom bønne-mixet i kogende vand tilsat salt. Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad bønnerne dryppe af i et dørslag. Pisk eddike, sennep, vand, hvidløg, salt og peber sammen i en skål og vend de afdryppede bønner i. Vend krydderurter i, smag til og server sammen med den varme mac and cheese.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan blande de 75 g ost på toppen med 1 dl pankorasp.
Den hjemmelavde mornaysauce kan du erstatte med ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce som du rører op med 2 dl mælk.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print