Mac and cheese

Mac and cheese

45 min
Mac and cheese, mac 'n cheese, macaroni and cheese - kært barn har mange navne. Mac and cheese er en enkelt ret, hvor pasta, ost og ostesauce smelter sammen i en nem ovnret. Her serverer vi marineret bønnesalat med 2 slags bønner til den lune Mac and cheese.
https://www.arla.dk/opskrifter/mac-and-cheese/

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ca. 9 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tilsæt løg og kog i yderligere ca. 1 min. Lad pasta og løg dryppe af i et dørslag.
Mornaysauce
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skru ned til jævn varme og tilsæt melet. Lad smør og mel bage sammen i ca. 1 min.
  • Skru op til kraftig varme og rør mælken i lidt efter lidt.
  • Lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til (saucen skal være tynd).
  • Tag gryden af varmen og vend ost, salt og peber i. Smag til og vend den afdryppede pasta og løg i mornaysaucen.
  • Kom pasta, løg og sauce i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 25 cm). Drys med ost og gratiner retten midt i ovnen.
Marinerede bønner
  • Kom bønne-mixet i kogende vand tilsat salt. Kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad bønnerne dryppe af i et dørslag.
  • Pisk eddike, sennep, vand, hvidløg, salt og peber sammen i en skål og vend de afdryppede bønner i.
  • Vend krydderurter i, smag til og server sammen med den varme mac and cheese.

Du kan blande de 75 g ost på toppen med 1 dl pankorasp. Den hjemmelavde mornaysauce kan du erstatte med ½ liter Arla Karolines Køkken® Let Mornaysauce som du rører op med 2 dl mælk.

Energiindhold for hele retten:

11354 kJ / 2714 kcal

Næringsindhold pr. 100g

299 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,2 % 3,4 g
Kulhydrat: 51,8 % 9,1 g
Fedt: 29 % 2,3 g
Mere inspiration

Her er et andet nemt pastafad inspireret af Mac and cheese.

Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pasta
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
350 g Tørret pasta, fx suppehorn
2 Hakkede løg (ca. 150 g)
Mornaysauce
25 g Smør
2 spsk Hvedemel
6 dl Mælk
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
Marinerede bønner
450 g Frossen bønne-mix
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
½ spsk Hvidvinseddike
½ spsk Dijonsennep
½ spsk Vand
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille